24.7 C
Banja Luka
Ponedjeljak, 22 Jula, 2024
HomeBANJALUKAStanivuković: Gradska uprava planira da trajno riješi problem vode u Banjaluci

Stanivuković: Gradska uprava planira da trajno riješi problem vode u Banjaluci

Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke izjavio je da Gradska uprava planira trajno riješiti problem vode u ovom gradu a nakon što je uvedena vandredna situacija na području grada i Trna zbog prekomjerne potrošnje.

Kako je objasnio Stanivuković, ovaj problem se planira trajno riješiti.

– Problem je što je davno nekada, kada sam ja bio dijete i kada se gradio sistem od kružnog toka kod ‘Centruma’, trebalo da se postave cijevi F700, a postavljene su uske cijevi, te mali pritisak ostane za Tunjice. Postavljene su cijevi promjera 500 i 300 od Tunjica ka Trnu – dodao je Stanivuković, te naglasio da je to tada koštalo oko 5 miliona, ali da je sada ova investicija vrijedna 12 miliona.

– U narednom mandatu posvetiću se ovom problemu – obećao je Stanivuković te je dodao da se u ovom mandatu posvetio Poniru, Debeljacima, Starčevici, Krupi na Vrbasu, Donjim Kolima, i da je uloženo oko 30 miliona u vodosnabdijevanje.

– Radimo još jedan rezervoar na Starčevici, koji će olakšati sistem ka Tunjicama, jer će umanjiti pritisak – istakao je on te dodao da će sve probleme sa vodosnabdijevanjem riješiti trajno.

Kako dodaje, već su uvedene restrikcije prema rezervoaru ka Trnu u utorak od 22 do sedam časova, a biće nastavljene.

– U Banjici je stanje stabilno, dok u Vujanovcu i Sitnicama imamo kapacitet od 40 odsto – istakao je on te dodao da je to dovoljno za plato Manjače.

– Inspekcija će dati sve od sebe, ali i mještani treba da povedu računa o potrošnji vode – rekao je, istakavši da svi treba da imaju vodu za tuširanje, a ne da se pune bazeni, prenose Nezavisne novine.

 

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Banja Luka
overcast clouds
24.7 ° C
24.7 °
24.7 °
48 %
1kmh
100 %
pon
32 °
uto
32 °
sri
29 °
čet
28 °
pet
29 °

Posljednje