28.7 C
Banja Luka
Četvrtak, 20 Juna, 2024
HomeHRONIKASlučaj u Banjaluci: Vozač za nesreću kažnjen samo sa 900 KM

Slučaj u Banjaluci: Vozač za nesreću kažnjen samo sa 900 KM

Stravična saobraćajna nesreća dogodila se u Banjaluci, nakon što je Josip Petrušić (76) iz istog grada oduzeo prvenstvo prolaza Mariju Vidoviću (19) čime je oštećeni zadobio teške tjelesne povrede.

Nesreća se dogodila 11. juna 2023. kod tvrđave Kastel, gdje je vozač automobila “Hyundai”, nesavjesnom vožnjom oduzeo prvenstvo prolaza vozaču motora kojim je upravljao Mario Vidović (19), usljed čega je oštećeni odbačen i oboren sa motocikla zadobivši teške tjelesne povrede u vidu preloma noge, gdje se momku još uvijek bore za stopalo da ne bude amputirano.

Ono što je privuklo pažnju i zaprepaštenje jeste presuda kojom je Petrušić “nagrađen”

“Čovjek koji je životno ugrozio moje dijete, sutra će nečije drugo, ova presuda je sramna. Petrušić (76) nije dobio čak ni zabranu upravljanja motornim vozilom, iako nije sposoban za vožnju, ne čuje, nosi slušni aparat, za koji je upitno da li je korišten toga dana. On nije pokazao ni zrno empatije, za godinu dana nije pozvao da vidi stanje djeteta koje je životno ugrozio, šta reći o takvom čovjeku”, govori za Srpskainfo Miloš Vidović, otac oštećenog.

Presuda je donesena bez ikakve saglasnosti oštećenog, nije dobio čak ni upit da li želi da tereti osumničenog. Inače, u slučaju podizanja optužnice oštećeni bivaju pozivani da dostave svoju medicinsku dokumentaciju, što se u ovom slučaju nije desilo. Tužilac je uzeo samo par nalaza iz bolnice sa početka liječenja, zanemarujući da je Vidović (19) proveo 28 dana u bolnici, 21 na rehabilitaciji, sa 3 teške operacije gdje je upitno da li će stopalo morati odstraniti.

“Udarite čovjeku šamar, dobijete 500 KM kazne, ovdje momka napravite invalidom dobijete 900 KM , to je sramota”, rekao je punomoćnik oštećenog Marija Vidovića.

Do srijede 15. maja, tužilac može uložiti žalbu na visinu kazne.

“Nogu devetnaestogodišnjem mladiću niko ne može vratiti, međutim ono što možemo jeste da se zadovolji minimum pravde koja je potrebna ovom postupku”, zaključio je stručnjak sa pravne strane.

 

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Banja Luka
few clouds
28.7 ° C
28.7 °
28.7 °
43 %
2.1kmh
20 %
čet
33 °
pet
38 °
sub
32 °
ned
28 °
pon
29 °

Posljednje