23.7 C
Banja Luka
Subota, 13 Aprila, 2024
HomeBANJALUKASkupština građana definisala niz preporuka u vezi sa razvojem preduzetništva, evo šta...

Skupština građana definisala niz preporuka u vezi sa razvojem preduzetništva, evo šta sve predlažu

Grad Banjaluka treba da uputi inicijativu Ministarstvu prosvjete i kulture Republike Srpske da se predmet Preduzetništvo uvede u osnovne škole kao redovni predmet, jedna je od preporuka koje je tokom proteklog vikenda preliminarno usvojila Skupština građana.

Tokom drugog zasjedanja Skupštine građana formulisana je 21 preporuka, u okviru tematskih cjelina, koje su na preliminarom glasanju dobile podršku dvije trećine članova Skupštine.

-Grad jednom godišnje treba da organizuje takmičenje na temu Preduzetništvo na nivou srednjih škola u Banjaluci, te da finansijski podrži realizaciju pobjedničke ideje – preporučuje Skupštine.

Jedna od preporuka je i da Grad uputi inicijativu Zavodu za zapošljavanje Republike Srpske – Filijala Banjaluka za organizovanje projekata radi sticanja preduzetničkih znanja.

Skupština preporučuje i formiranje Fonda za podršku mladim preduzetnicima gdje bi se obezbijedio početni/obrtni kapital mladim preduzetnicima kroz Fond u budžetu Grada.

Kroz taj fond bi se finansirale djelatnosti koje su potrebne održivom razvoju jedinica lokalne samouprave (djelatnosti koje imaju veći potencijal za rast i razvoj, te zapošljavanje).

Preporuka Skupštine je i da se pokrene inicijativa da se mladim preduzetnicima ukine obračun industrijske vode i struje i vrati na nivo obračuna za domaćinstva.

– Treba i smanjiti vanporeska davanja u domenu nadležnosti Grada u periodu od prve tri godine poslovanja preduzetnika – jedna je od preporuka Skupštine građana.

Preliminarno izglasane preporuke, na osnovu navedenih cjelina, možete pogledati OVDJE.

Iz gradske uprave pozivaju sve sugrađane da daju svoje sugestije na preliminarno izglasane preporuke, te da u okviru tematskih cjelina predlože nove preporuke.

 

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Banja Luka
clear sky
23.7 ° C
23.7 °
23.7 °
40 %
2.5kmh
10 %
sub
23 °
ned
29 °
pon
27 °
uto
27 °
sri
5 °

Posljednje