8.7 C
Banja Luka
Nedjelja, 14 Aprila, 2024
HomeBANJALUKASaša Lazić: Skupština mora redovno da zasjeda

Saša Lazić: Skupština mora redovno da zasjeda

Izvještaj o stanju u domu Rada Vranješević, informacija o kvalitetu vazduha u gradu Banjaluci, prijedlog za izradu strategije poboljšanja kvaliteta vazduha u gradu Banjaluci, prijedlog za izradu strategije zapošljavanja djece poginulih boraca u gradu Banjaluci, prijedlog izrade strategije razvijanja odgovornog vlasništva nad kućnim ljubimcima u gradu Banjaluci, prijedlog za zabranu prodaje i uptrebe jakih pirotehničkih sredstava u gradu Banjaluci, prijedlog za povećavanje iznosa za sufinansiranje boravka djece u privatnim predškolskim ustanovama, prijedlog utvđivanja krajnjih vremenskih rokova za saniranje udarnih rupa na ulicama grada za svaku budžetsku odnosno kalendarsku godinu, prijedlog za izgradnju česmi na školskim igralištima, prijedlog pošumljavanja Banj brda,  i daljnjeg pošumljavanja banjalučkih aleja.

-Ovo je deset mojih prijedloga ličnih računajući još nekoliko iz ranijeg perioda, počev od centralnog spomen obilježja do vrtića, rekao je obraćajući se novinarima odbornik Narodnog fronta Banjaluka zove Saša Lazić.

On je naglasio da su ovo prijedlozi koje predlaže iz godine u godinu, te da je imao obećanja od obje strane da će se naći na dnevnom redu, ali se to današnjeg dana nije desilo.

-Ovo vam govorim s aspekta ovih posljednjih dešavanja, zatezanja i natezanja oko održavanja sjednica Skuptine grada. Što se tiće mog ličnog stava i kluba kojeg predstavljam a to je klub „Narodni front Banjaluka zove“, mi smo stava da skupština mora da se održava. Redovna sjednica mora da bude bar jednom mjesečno, što se možda kosi sa Poslovnikom, ali u praksi mora tako da bude. Potreba postoji. Mi smo čak zainteresovani, da svakih 15 dana zasjedamo, da ne bude preobimno, da na sjednicama ne bude od 50 do 150 tačaka, već da svakih 15 dana razmatramo po tridesetak, kazao je Lazić.

Lazić je izrekao oštru osudu svega što se dešava u gradskom parlamentu. On se osvrnuo i na skorašnje premještaje u Gradskoj upravi predloživši da se i to nađe kao tema jedne vanredne sjednice. On se zapitao zašto je pravljena govornica na Trgu Krajine, ako se za javno izrečenu riječ, neko kažnjava ili otpušta?

Odbornik Lazić je na kraju ponovio stav „Narodnog fronta Banjaluka zove“, da odbornici koji čine ovaj klub neće podržati usvajanje rebalansa budžeta grada za prošlu godinu na sutrešnjem  nastavku zasjedanja Skupštine grada Banjaluka.

 

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Banja Luka
scattered clouds
8.7 ° C
8.7 °
8.7 °
73 %
2.2kmh
48 %
ned
29 °
pon
28 °
uto
18 °
sri
6 °
čet
11 °

Posljednje