23.7 C
Banja Luka
Subota, 13 Aprila, 2024
HomeBANJALUKAŠargovac poprima sasvim drugačiji izgled VIDEO

Šargovac poprima sasvim drugačiji izgled VIDEO

Naselje Šargovac poprima sasvim drugačiji izgled. Samo u protekle  dvije godine na ovom je prostoru jako puno urađeno kažu u banjalučkoj gradskoj upravi, a trenutno je Subotička ulica pravo malo gradilište.  U dinamiku radova uvjerio se i banjalučki gradonačelnik Draško Staniuvković.

-Prema sadašnjoj dinamici, obzirom da nam vrijeme ide na ruku, prvi dani marta, ili već krajem februara, ovdje bi sve trebalo da bude završeno. Ovdje dodatno imamo jednu dionicu gdje nije bio planiran obostrani trotoar, pa sada radimo da i to dodamo kroz projekat. Inaće Šargovac je jedno prelijepo banjalučko naselje, sve veći je broj kuća i čestitih domaćina koji ovdje žive, te se mora priznati da Šargovac izrasta u jedno od najreprezentativnijih naselja , pa samim tim želimo da mu damo novu perspektivu kroz izgradnju novog puta, vodovoda i kanalizacije od tranzita ka samom naselju, kazao je Staniuvković

U savjetu mjesne zajednice  Šargovac kažu da se izgradnjom komunalne infrastrukture, stvaraju kud i kamo povoljniji uslovi za život u ovom dijelu grada, te da naselje poprima jedan sasvim drugačiji izgled.

-U ime Mjesne zajednice Šargovac imam želju i namjeru na zahvalim gradonačelniku i Gradskoj upravi na posvećenosti. Samo gradonačelnik je mislim već dvadeseti put u našem naselju, sve u želji da rješavamo sve probleme sa komunalnom infrstrukturom, kaže član Savjeta Mićo Radoja.

Ovo naselje tako dobija svu neophodnu komunalnu infrasturkutu koja će ga činiti urbanom zonom, te će stoga i uslovi života ovdje biti puno povoljniji, kažu u Gradskoj upravi, napominjući da će se po istom principu raditi i u ostalim banjalučkim prigradskim naseljima.

-U naselju Debeljaci, smo završili glavnu saobraćajnicu. Ove godine nastavljamo, narednih 500 metara. U Priječanima smo isto tako nastavili radove, idemo dodatnih 500m, slično je i u Motikama,  Debeljacima, Priječanima, i Kuljanima, i naravno kroz Šargovac. Čim ovo završimo nastavljamo dalje. Ono što je važno reći je,  da smo u naselju Česma već raspisali javnu nabavku u visini od 1,7 miliona maraka, što znači da će Česma dobiti most vrijedan blizu  deset miliona maraka sa pristupnim saobraćajnicama na ulicu Petra Velikog i dodatnih 500 m novog puta, samo što je razlika u odnosu na projekat kojeg je radila prethodna administracija, ovaj naš će sadržavati kolektore i prečišćivače na kanalizacionu mrežu, tako da će to biti jedan potpun projekat. I na kraju da napomenem da nastavljamo put ka Donjim Kolima, rekao je gradonačelnik najavivši aktivnosti na igradnji putne infrastrukture u banjalučkim prigradaskim naseljima

Kako stvari sada stoje, radiće se puno na putnoj infrastrukuri u narednh nekoliko mjeseci, ponajviše u prigradskim naseljima. Tako će se raditi nove ulice i putevi u Debeljacima, Motikama, Priječanima, Kuljanima, Donjim Kolima i naselju Česma. Vrijednost svih radova iznosiće blizu 20 miliona maraka, kažu na kraju, u Gradskoj upravi.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Banja Luka
clear sky
23.7 ° C
23.7 °
23.7 °
40 %
2.5kmh
10 %
sub
23 °
ned
29 °
pon
27 °
uto
27 °
sri
5 °

Posljednje