20.7 C
Banja Luka
Utorak, 23 Jula, 2024
HomeBANJALUKAŠarenoliki kostimi obilježili “Dječiji karneval”

Šarenoliki kostimi obilježili “Dječiji karneval”

U sjajnoj atmosferi uz muziku i ples i mnoštvo šarenih kostima preko 600 naših mališana učestvovalo je u Dječijem karnevalu.

Programu, koji je upriličen u Parku „Mladen Stojanović“, pridružio se i gradonačelnik Draško Stanivuković, koji je istakao da je ovo jedan od novih događaja na koji je Banja Luka zaista ponosna.

“Važno nam je da Banja Luka bude vesela i da organizujemo događaje koji će okupljati naše porodice, a posjećenost djece, roditelja i brojnih građana ovom događaju najbolja je potvrda da zaista radimo pravu stvar. Evidentno je da ovo postaje jedna velika manifestacija koja će zasigurno imati dugu tradiciju”, istakao je gradonačelnik.

Kako je pojasnio, želja gradske administracije je da u sve događaje i manifestacije uključi naše najmlađe generacije, jer to zapravo znači da će ti događaji imati budućnost.

“Sa nama su mališani koji učestvuju već tri godini i zapravo odrastaju uz Banjalučki karneval, na kojem mogu da iskažu svoju kreativnost i maštu”, rekao je Stanivuković.

On je dodao da je značajno i to što su učesnici Dječijeg karnevala i razna udruženja, među kojima i djeca sa poteškoćama u razvoju čime ovaj događaj dobija i svoj inkluzivni karakter.

Takođe, gradonačelnik je iskoristio priliku da pozove sve sugrađane da se večeras od 19.00 časova pridruže Festivalu uličnih svirača i zabavljača „Trotoart“.

Potpredsjednik Centra za edukaciju i rad sa djecom i omladinom „Mis“ Banja Luka Ivana Radmanović zahvalila je gradonačelniku i Gradu Banjoj Luci na predivnoj saradnji.

“Nadam se da ćemo iz godine u godinu praviti sve bolje i sve veće karnevale. Na današnjem Dječijem karnevalu imamo veliki broj grupa i preko 600 djece, zbog čega Banja Luka posebno sija”, kazala je Radmanovićeva.

Takođe, ona je iskoristila priliku da se zahvali svim vaspitačima, učiteljima, nastavnicima i roditeljima koji su kroz izradu predivnih kostima pokazali svoju kreativnost.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Banja Luka
clear sky
20.7 ° C
20.7 °
20.7 °
90 %
2.2kmh
9 %
uto
31 °
sri
26 °
čet
28 °
pet
29 °
sub
22 °

Posljednje