13.7 C
Banja Luka
Petak, 14 Juna, 2024
HomeBANJALUKARoditelji odlučili: U vrtićima kolektivni godišnji odmor

Roditelji odlučili: U vrtićima kolektivni godišnji odmor

Anketa sprovedena među roditeljima djece koja idu u vrtiće koji rade u sklopu Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Banjaluka pokazala je da je 84 odsto roditelja za kolektivni godisnji odmor u vrtićima umjesto za ljetnu šemu rada od 16. juna do 15 avgusta..

Direktor Centra Petar Jokanović rekao je za “Nezavisne novine” da je kolektivni godišnji odmor planiran od 15. do 26. jula.

-Zajednička komisija, koju su činili predstavnici Gradske uprave i Centra, utvrdili su  sljedeće rezultate: 84,29 odsto roditelja  je za kolektivni godišnji odmor, dok je  14,97 odsto roditelja za ljetnju šemu rada,  0,72  odsto je nevažećih anketnih listića – kazao je Jokanović.

Vrtići do sada nisu imali kolektivni godišnji odmor, a  to će značiti da će svi vrtići biti zatvoreni dvije sedmice, dok je dosadašnja praksa bila da se spajaju grupe i da određeni vrtići dežuraju ljeti.

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković kazao je ranije da, što se tiče kolektivnog godišnjeg odmora u vrtićima, biće onako kako roditelji odluče u anketi.

-Ako imamo 2.000 roditelja, čija djeca idu u vrtiće, koja se nalaze u sklopu Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje i ako se oni u većini izjasne, da li su za kolektivni godišnji odmor ili ne, tako će i biti. Mi smo ranije dogovorili direktorom da se sprovede anketa među roditeljima, ali da nema pritiska na njih i pozivam roditelje samo da kažu iskreno ono kako njima odgovara – kazao je tada Stanivuković i dodao da je cilj da se udovolji većini.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Banja Luka
clear sky
13.7 ° C
13.7 °
13.7 °
92 %
0.9kmh
7 %
pet
23 °
sub
27 °
ned
27 °
pon
27 °
uto
30 °

Posljednje