8.7 C
Banja Luka
Nedjelja, 14 Aprila, 2024
HomeBANJALUKAPromovisan CD „Oj jabuko, moja zeleniko“

Promovisan CD „Oj jabuko, moja zeleniko“

Promocija kompakt diska „Oj, jabuko, moja zeleniko“ na kojem se nalaze tradicionalne pjesme iz Bosanske krajine održana  je sinoć u Vijećnici Banskog dvora.

U ime Grada Banjaluka ovom događaju su prisustvovale savjetnica gradonačelnika Mirna Savić- Banjac i šefica Odsjeka za kulturu, socijalnu zaštitu, udruženja građana i vjerske zajednice Nevena Blagojević – Podrić.

Projekat je rađen u saradnji udruženja za promociju kulture i umjetnosti „CreArt“ i Ansambla narodnih igara i pjesama (ANIP) „Veselin Masleša“. Snimanje je obavljeno u studiju Akademije umjetnosti univerziteta u Banjoj Luci, dok je studijsku obradu i miks uradio je Momir Nikić.

Učesnici promocije smatraju da je u posljednjih 15-ak godina prvi put jedno kulturno-umjetničko društvo snimilo CD svojih pjevačkih grupa. Riječ je konkretno o muškoj i ženskoj pjevačkoj grupi ansambla „Veselin Masleša“.

Na promociji su govorili muzejski savjetnik u Muzeju Republike Srpske i viši asistent na Akademiji umjetnosti Sanja Pupac, viši asistent na Akademiji umjetnosti Sofija Vučićević,  nosilac tradicije i jedan od osnivača prvih pjevačkih grupa u ANIP-u „Veselin Masleša“ Luka Medar i direktor ansambla Nemanja Knežević.

ANIP „Veselin Masleša“ već 76 godina radi na očuvanju tradicije, a  izdavanje kompakt diska Oj, jabuko, moja zeleniko“  podržao je Grad Banjaluka.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Banja Luka
scattered clouds
8.7 ° C
8.7 °
8.7 °
73 %
2.2kmh
48 %
ned
29 °
pon
28 °
uto
18 °
sri
6 °
čet
11 °

Posljednje