13.7 C
Banja Luka
Subota, 25 Maja, 2024
HomeBANJALUKAPreko 2.000 zahtjeva za besplatan prevoz u Banjaluci

Preko 2.000 zahtjeva za besplatan prevoz u Banjaluci

Veliki broj penzionera i lica starijih od 65 godina predalo je zahtjev za izdavanje kartice za besplatan javni prevoz.

Kako je kazala koordinator za sprovođenje mjere besplatnog javnog prevoza Tanja Palačković, u prva tri dana, tačnije od 10. aprila kada je i započeto sprovođenje ove mjere podrške zaprimljeno je preko 2.000 zahtjeva, saopšteno je iz Gradske uprave.

– Ponosni smo na mjeru kroz koju će 48.000 naših sugrđana dobiti podršku svog grada, a zainteresovanost i veliki odziv naših penzionera i lica starijih od 65 godina, već u prvim danima, dovoljno potvrđuje da je ovo bila jedna u nizu dobrih odluka koje je donijela gradska administracija na čelu sa gradonačelnikom Draškom Stanivukovićem – istakla je Palačkovićeva.

Dodala je i to da osim što će besplatan javni prevoz ovoj grupi naših sugrađana omogućiti i značajne uštede na godišnjem nivou.

Palačkovićeva je još jednom pozvala sve penzionere koji žele iskoristiti pravo na besplatan javni prevoz, da u prostorijama bivšeg Vojnog odsjeka, Udruženja penzionera Grada Banja Luka u Grčkoj ulici, ali i u prostorijama svih mjesnih zajednica uz popunjen zahtjev prilože: dvije fotografije, kopiju lične karte, uvjerenje o prebivalištu i ček od posljednje penzije.

-Kada je riječ o licima starijim od 65 koja nemaju penziju, umjesto čeka od penzije potrebno je da prilože ovjerenu izjavu da ne uživaju penziju ovdje niti u inostranstvu – kazala je ona.

 

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Banja Luka
overcast clouds
13.7 ° C
13.7 °
13.7 °
88 %
1.6kmh
99 %
sub
22 °
ned
19 °
pon
23 °
uto
18 °
sri
16 °

Posljednje