24.7 C
Banja Luka
Subota, 20 Jula, 2024
HomeBANJALUKA„Porodična šetnja“ i „Konferecija beba“ za promociju porodice: Gradonačelnik najavio kartice za...

„Porodična šetnja“ i „Konferecija beba“ za promociju porodice: Gradonačelnik najavio kartice za bezbrižno i zdravo odrastanje

“Konferencija beba” i “Porodična šetnja” 2024, manifestacije za promociju porodice i njenih vrijednosti, održane su danas u našem gradu uz prisustvo velikog broja sugrađana.

Ovogodišnja manifestacija, kojoj je prisustvovao i gradonačelnik Draško Stanivuković, započela je velikom porodičnom šetnjom, koju je realizovalo Udruženje porodica sa četvoro i više djece „Četiri plus“, uz podršku Grada Banje Luke, a zatim je u Parku „Petar Kočić“ održana „Konferencija beba“.

-Porodica je osnov razvoja našeg naroda, naše Republike Srpske, naše Banje Luke i važno je da zajedno promovišemo prave vrijednosti, srećne porodice, bezbrižno i zdravo odrastanje, grad koji pruža sigurnost porodice. Banja Luka to jeste, Banja Luka jeste porodica – kazao je gradonačelnik.

Banja Luka, kako je naglasio – prati čovjeka u svim njegovim uzrastima i periodima života.

-Ovo znači da već po rođenju dobije podršku svog grada, sufinansiramo boravak u privatnim vrtićima i ako je dvoje djece u privatnom vrtiću to je 350 KM mjesečno, obezbjeđujemo udžbenike za osnovce, sufinansiramo mature, dajemo placeve za mlade, građevinske dozvole su besplatne za sve porodice, kao i priključak na vodovodnu i kanalizacionu mrežu, javni prevoz je besplatan za djecu iz porodica sa četvoro i više djece, a takođe i za naše penzionere – naveo je gradonačelnik.

Tokom današnje manifestacije, gradonačelnik je najavio novinu – a to su kartice za bezbrižno i zdravo odrastanje.

-To znači da će naši roditelji, kada se dijete rodi ali i kada bude starije, uz ove kartice pri kupovini osnovnih potreba za dijete od hrane, pelena, kolica, sjedalica i drugih stvari, ostvarivati popuste u određenim marketima i prodavnicama. Na godišnjem nivou ili u periodu odrastanja njihovog djeteta, to je mnogo više od čak i nekoliko plata koje će uštedjeti kroz povoljniju kupovinu i to će im biti značajna olakšica u kućnom budžetu – poručio je gradonačelnik.

Istakao je da Banja Luka jedina ima takve kartice za naše penzionere – kartice prijateljstva, a za našu djecu – kartice za zdravo i bezbrižno odrastanje.

Kako je najavio, pred početak nove školske godine počinje podjela ovih kartica. Takođe, najavio je da će biti otvorena i nova mjesta u javnim vrtićima, sagrađena nova dečija igrališta, parkovi i rekreativne zone, sportski tereni i drugi sadržaji za porodice.

-Sve ove mjere podrške znače da je Banja Luka tu za svaku našu porodicu i da je Banja Luka naša porodica – zaključio je gradonačelnik.

U ime Udruženja porodica sa četvoro i više djece “Četiri plus”, Jovan Radovanović kazao je da je ovo četvrti put kako uz podršku Grada organizuju porodičnu šetnju.

– Ove godine nakon šetnje imamo i manifestaciju “Konferencija beba”, tako da smo sve uklopili. Promovišemo porodicu i značaj porodice – kazao je Radovanović.

Nagrade za bebe
Na današnjoj „Konferenciji beba“ nagrađene su: najmlađa beba – Nikolaj Živanić, najstarija beba – Luka Dojčinović, beba sa najviše braće i sestara – Vukša Igić i najbrža beba u takmičenju u puzanju – Marko Stančić.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Banja Luka
overcast clouds
24.7 ° C
24.7 °
24.7 °
97 %
1.5kmh
93 %
sub
25 °
ned
32 °
pon
32 °
uto
33 °
sri
24 °

Posljednje