23.7 C
Banja Luka
Subota, 13 Aprila, 2024
HomeBANJALUKAPonosna majka četvorki: Uzbuđeni smo i sa nestrpljenjem čekamo da dođemo u...

Ponosna majka četvorki: Uzbuđeni smo i sa nestrpljenjem čekamo da dođemo u Banjaluku  

Veoma smo uzbuđeni, čekamo na dolazak kući, čim bebe malo ojačaju, rekla je ponosna majka četvorki i Banjalučanka Milana Petrović za RTRS.

– Zahvaljujući stručnom timu ljekara, odlično je prošla veoma rizična trudnoća, kao i sam porođaj. Dječaci su dobro, još uvijek su na intezivnoj njezi, biće tamo još neki period. Јoš neko vrijeme će ostati u inkubatoru. Doktori su odlučili da me mogu pustiti, imam još jednog sina koji je veoma uzbuđen da upozna svoju braću – dodaje Petrovićeva.

Istakla je da su svi veoma uzbuđeni, te nestrpljivi da se vrate u Banjaluku, a priliku za to će imati kada bebe ojačaju.

Od tročlane porodice, postajemo sedmočlana, rekla je Milana, te podijelila da se nada da će sve biti uredu.

Doktori iz Slovenije koji su bili na porođaju saglasni su – ovo je zaista veliko čudo.

– Čudo je i da smo uspjeli donijeti sve četiri bebe na svijet. U ovom slučaju je žena prirodno zatrudnila, vjerovatno je došlo do oplodnje jedne jajne ćelije, koja se podijelila. Ovakve trudnoće su veoma rizične, tako da ovakvu trudnoću je veoma teško dovesti do porođaja, koji u mnogo slučajeva može biti rizičan – ističe doktorka.

Kako ona navodi, novorođene bebe su imale težinu sličnu, onoj koja je ustanovljena na ultrazvuku.

– Ogroman tim doktora, zdravstvenih sredstava i osoblja bilo je uključeno u ovaj porod. Bebama još uvijek treba pomoć, ali mi se trudimo da što prije omogućimo da one budu sa svojom majkom. Bar još pet nedjelja trebali bi da ih zadržimo ovdje – dodaju oni.

 

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Banja Luka
few clouds
23.7 ° C
23.7 °
23.7 °
51 %
1.5kmh
13 %
sub
22 °
ned
29 °
pon
27 °
uto
27 °
sri
5 °

Posljednje