12.7 C
Banja Luka
Petak, 19 Aprila, 2024
HomeBANJALUKAPonedjeljak u Banskom dvoru: Koncert filmske muzike „Cinema Paradiso“

Ponedjeljak u Banskom dvoru: Koncert filmske muzike „Cinema Paradiso“

U Koncertnoj dvorani Banskog dvora – Kulturnog centra u ponedjeljak, 29. januara u 20  časova, biće održan koncert filmske muzike „Cinema Paradiso“ u izvođenju virtuoznog klavira i čarobne violine -Krešimir Marmilić – violina i Mario Čopor – klavir.

-Na programu koncerta „Cinema Paradiso“ mogu se čuti djela najpriznatijih kompozitora filmske muzike poput Morikonea, Barija, Vilijamsa, Čaplina, kompozicije koje tokom godina nisu izgubile svježinu i popularnost, te se nalaze na repertoarima najcjenjenijih muzičkih umjetnika i orkestara. Većina njih su u originalu pisane za violinu uz pratnju orkestra ili klavira – navedeno je u saopštenju Banskog dvora.

Dodaju da sve prisutne očekuje putovanje kroz svijet kinematografije, gdje će se kroz izvanredne interpretacije klavirskih bravura i toplih tonova violine oživjeti neki od najpoznatijih filmskih trenutaka.

-Iskusite emocije, dramu, avanture i romansu kroz note koje su postale neizostavan dio filmske istorije. Ideja ovog dua iz Zagreba je da sadržaje filmova predstave kroz priču i muziku. Uz muzičko izvođenje pažljivo odabranih numera filmske muzike, ovaj koncert prati i projekcija isječaka iz filmova uz kratak narativni opis radnje. Na taj način publika stiče i vizuelnu sliku muzike u filmu, upoznaje kakav je film nekad bio i kakav je danas, pa je doživljaj u skladu sa naslovom programa – navedeno je u saopštenju.

Iz Banskog dvora napominju da su sve pozivnice za ovaj koncert već podijeljene.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Banja Luka
broken clouds
12.7 ° C
12.7 °
12.7 °
53 %
1.2kmh
60 %
pet
13 °
sub
11 °
ned
5 °
pon
6 °
uto
6 °

Posljednje