8.7 C
Banja Luka
Nedjelja, 14 Aprila, 2024
HomeBANJALUKAPočinju sistematski pregledi za upis prvačića

Počinju sistematski pregledi za upis prvačića

Na području Banjaluje sistematski pregledi za upis u prvi razred osnovne škole obavljaju se u specijalističkim ambulantama iz pedijatrije na lokalitetu Poliklinike za svu djecu koja su evidentirana kod pedijatra u banjalučkom Domu zdravlja, rečeno je Srni u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Iz Doma zdravlja Banjaluka naveli su da se u prvi razred školske 2024/25. godine upisuju djeca rođena u periodu od 1. septembra 2017. godine do 31. avgusta 2018. godine.

“Roditelji telefonskim putem budu obaviješteni o terminu pregleda, koji će obavljati pedijatri kod kojeg je dijete evidentirano”, naveli su u Domu zdravlja Banjaluka.

Na sistematski pregled je, osim elektronske knjižice, potrebno donijeti takozvanu plavu zdravstvenu knjižicu – ukoliko je roditelji posjeduju, zbog uvida u vakcinalni status djeteta, kao i drugu dokumentaciju ukoliko dijete ima neke zdravstvene probleme.

Iz Doma zdravlja Banjaluka su naveli da je u specijalističkim ambulantama iz pedijatrije određena jedna ambulanta isključivo za sistematske preglede djece za upis u prvi razred osnovne škole.

Sve dodatne informacije moguće je dobiti putem broja telefona 051/247-347.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Banja Luka
scattered clouds
8.7 ° C
8.7 °
8.7 °
73 %
2.2kmh
48 %
ned
29 °
pon
28 °
uto
18 °
sri
6 °
čet
11 °

Posljednje