8.7 C
Banja Luka
Nedjelja, 14 Aprila, 2024
HomeBANJALUKAPočinje uređenje saobraćajnica u Univerzitetskom gradu

Počinje uređenje saobraćajnica u Univerzitetskom gradu

Rektor Univerziteta u Banjaluci (UNIBL) Radoslav Gajanin i direktor ,,Niskogradnjeˮ d. o. o. Laktaši Ljubomir Đurić potpisali su danas ugovor o rekonstrukciji dijela saobraćajnica u Univerzitetskom gradu, čija je vrijednost 198.055,26 KM.

Ovim ugovorom planirana je rekonstrukcija, sanacija i proširenje postojeće saobraćajne površine, u cilju poboljšanja saobraćajne komunikacije i funkcionisanja unutar Univerzitetskog grada, saopšteno je iz UNIBL.

Kako se navodi u saopštenju, planirana je sanacija postojeće dionice saobraćajnice u južnom dijelu Univerzitetskog grada, iza Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta. Plan je da se uredi i parking sa horizontalnom signalizacijom, ispred lokacije gdje je planirana gradnja Naučno-tehnološkog parka.

Sredstva za realizaciju ovog projekta obezbijedila je Vlada Republike Srpske, a u skladu sa Odlukom o određivanju prioritetnih projekata iz programa javnih investicija Republike Srpske za finansiranje iz budžeta u 2024. godini.

Potpisivanju ugovora u Kabinetu rektora prisustvovali i finansijski direktor UNIBL Duško Lazić i rukovodilac Službe za materijalne poslove Marina Višković, viši stručni saradnik za poslove održavanja Lazarela Travar, te stručni saradnik na AGGF-u dipl. inženjer građevinarstva Ognjen Mijatović, kao i Dragana Banjac iz ,,Niskogradnjeˮ.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Banja Luka
scattered clouds
8.7 ° C
8.7 °
8.7 °
73 %
2.2kmh
48 %
ned
29 °
pon
28 °
uto
18 °
sri
6 °
čet
11 °

Posljednje