28.7 C
Banja Luka
Četvrtak, 20 Juna, 2024
HomeBANJALUKAPočinje “Banjalučko bijenale”, takmičari stigli iz cijele Evrope

Počinje “Banjalučko bijenale”, takmičari stigli iz cijele Evrope

U Banjaluci danas počinje Međunarodno takmičenje pijanista “Banjalučki bijenale 2024” na koje je prijavljeno 145 takmičara iz cijele Evrope.

Otvaranje takmičenja predviđeno je u Banskom dvoru u 20 časova, kada će nastupiti članovi žirija ovogodišnjeg takmičenja iz Francuske, Rusije, Slovačke, Češke, Srbije, Hrvatske i BiH.

Damir Jovanić, direktor Umjetničke škole “Vlado Milošević” Banjaluka, koja je domaćin i organizator takmičenja, rekao je da su se na “Banjalučko bijenale” prijavili takmičari sa određenim rejtingom koji su već ostvarili zapažene rezultate.

-Osim takmičarskog dijela i koncerata imamo i master klase, tako da će profesor Elena Terasova iz Rusije držati master klas za pobjednika pete kategorije, profesor Žak Luvije iz Francuske će držati master klas za pobjednika sedme kategorije i profesor Libor Novaček će držati master klas za pobjednika šeste kategorije – rekao je Jovanić.

Ulaz je besplatan za sve sadržaje koji se odvijaju u okviru “Banjalučkog bijenala”.

Završni koncert biće održan u petak, 24. maja, u Banskom dvoru kada će biti uručene nagrade i priznanja pobjednicima po kategorijama.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Banja Luka
few clouds
28.7 ° C
28.7 °
28.7 °
43 %
2.1kmh
20 %
čet
33 °
pet
38 °
sub
32 °
ned
28 °
pon
29 °

Posljednje