24.7 C
Banja Luka
Ponedjeljak, 22 Jula, 2024
HomeBANJALUKAPočeo novi ciklus obuke u Školi za trudnice i roditeljstvo

Počeo novi ciklus obuke u Školi za trudnice i roditeljstvo

Prošle sedmice u Banjaluci je počeo novi ciklus obuke u Školi za trudnice i roditeljstvo.

-Ovo je 11. ciklus obuke trudnica, a do sada je u našoj školi obučeno i pripremljeno oko 200 zadovoljnih budućih majki. Cilj obuke, koja je potpuno besplatna, je pružiti podršku budućim majkama i omogućiti im da se osjećaju sigurno i informisano tokom cijelog procesa trudnoće i porođaja. Kroz različite module i radionice, trudnice imaju priliku da nauče o fizičkim promjenama u trudnoći, pravilnoj ishrani, vježbama za trudnice, psihološkim aspektima trudnoće i roditeljstva, kao i praktičnim vještinama kao što su dojenje, njega novorođenčeta i prva pomoć – naveli su u Domu zdravlja Banjaluka.

Dodaju da školu za trudnice i roditeljstvo čine tri cjeline, a to su škola za trudnice, psihofizička priprema za porođaj i zdravo roditeljstvo.

-Obuku naših trudnica vrši multidisciplinarni tim koji čine doktori i medicinske sestre/tehničari iz oblasti ginekologije, pedijatrije, stomatologije, fizijatrije i našeg Centra za zaštitu mentalnog zdravlja – poručuju iz Doma zdravlja.

Napominju da se sve trudnice, koje su zainteresovane za novi ciklus obuke u Školi za trudnice i roditeljstvo, mogu prijaviti putem zvanične internet stranice JZU “Doma zdravlja” Banjaluka ili putem telefona na broj 051/247-323.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Banja Luka
overcast clouds
24.7 ° C
24.7 °
24.7 °
48 %
1kmh
100 %
pon
32 °
uto
32 °
sri
29 °
čet
28 °
pet
29 °

Posljednje