13.7 C
Banja Luka
Petak, 14 Juna, 2024
HomeBANJALUKAPočeli pripremni radovi za izgradnju novog kružnog toka kod “Kampusa”

Počeli pripremni radovi za izgradnju novog kružnog toka kod “Kampusa”

Počeli su pripremni radovi za izgradnju nove kružne raskrsnice kod „Kampusa“, tačnije rekonstrukciju raskrsnice na Bulevaru srpske vojske i Aleje Svetog Save.

U okviru pripreme za početak radova, sa te lokacije sva stabla koja je moguće da se presade – biće presađena na drugu lokaciju, a samo nekoliko njih koja zbog starosti, zdravstvenog stanja ili drugih razloga nije moguće presaditi – biće uklonjeno.

Uz ovaj kružni tok, u toku je i izgradnja kružnog toka kod pekare “Bakal” u Rosuljama, dok će kružno odvijanje saobraćaja biti uspostavljeno i na drugim važnim saobraćajnim čvorištima u gradu, i to kod “Audi” servisa u Boriku, te na spoju naselja Paprikovac, Petrićevac, Nova Varoš i Rosulje.

Podsjećamo, Banja Luka je nedavno dobila najveću kružnu raskrsnicu kod „Ekvatora“, kao i na ukrštanju Kninske ulice i Bulevara cara Dušana, zatim kod mosta „Venecija“, a u posljednje dvije godine izgrađene su i kružne raskrsnice u neposrednoj blizini sportske arene u Parku „Mladen Stojanović“, kružna raskrsnica koja povezuje ulice Jovana Dučića i Prvog krajiškog korpusa, te montažni kružni tok između Ulice cara Lazara i Bulevara vojvode Stepe Stepanovića, navode iz Gradske uprave.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Banja Luka
clear sky
13.7 ° C
13.7 °
13.7 °
92 %
0.9kmh
7 %
pet
23 °
sub
27 °
ned
27 °
pon
27 °
uto
30 °

Posljednje