13.7 C
Banja Luka
Petak, 14 Juna, 2024
HomeHRONIKAPet godina od ubistva banjalučkog biznismena Slaviše Krunića

Pet godina od ubistva banjalučkog biznismena Slaviše Krunića

Navršilo se pet godina od ubistva vlasnika “Sektor sekjuritija” Slaviše Krunića i njegovog tjelohranitelja Žarka Pavlovića, a porodica i javnost ne znaju odgovore zašto je Krunić likvidiran i ko je bio nalogodavac zločina!

Porodica još nije dočekala ni pravdu u vidu sudske presude, jer je Vrhovni sud Republike Srpske u januaru ukinuo osuđujuću presudu optuženima i postupak vratio na novo suđenje.

Razlog tome je to što činjenično stanje nije pravilno utvrđeno, a o samom događaju postoji dosta nejasnoća koje bi trebalo utvrditi rekonstrukcijom zločina.

Rekonstrukcija još nije naložena

Kada će rekonstrukcija biti urađena nije poznato, budući da Okružni sud u Banjaluci još nije izdao ni naredbu za njeno sprovođenje. Nepoznato je ni da li će se raditi klasična ili 3D rekonstrukcija, što će po svemu sudeći zavisiti od sredstava koja sudu budu na raspolaganju, prenosi ATV.

Krunić i Pavlović ubijeni su 22. aprila 2019. godine u Glamočanima kod Banjaluke. Izreštani su u službenom terencu ”tojota land kruzer” na putu za Krunićevo porodično imanje, a u pucnjavi je teško ranjen i Krunićev vozač Goran Ilić.

Slaviša je na imanju boravio zbog renoviranja stana u Banjaluci, što su i ubice očigledno znale. Sumnja se da su pratili njegovo kretanje, te da im dojavljen trenutak kada je Krunić iz picerije ”Moreti” krenuo ka imanju. Kada je na makadamskom putu Ilić usporio vozilo ubice su iz zasjede otvorile rafalnu paljbu ka džipu.

Iz jedne puške ispaljeno je najmanje 20, a iz druge 16 metaka. Krunića je više hitaca pogodilo u glavu, a Pavlovića u grudni koš i obojica su na mjestu ostali mrtvi. Ilić je ranjen u oba koljena i ruku. Tako ranjen je, prema vlastitim riječima, ispao iz auta i iz pištolja “glok 17” ispalio čitav okvir ka napadačima.

Ispaljeno više od 36 metaka

U toj razmjeni vatre ubijen je jedan od napadača Željko Kovačević, koji je pogođen u butinu i umro je usljed iskrvarenja. Osim ubijenog Kovačevića za planiranje i organizovanje ubistva optuženi su Benedi Đukanović i Emilio Baldo, a za pomaganje u ubistvu optužen je nekadašnji radnik ”Sektor sekjuritija” Rodoljub Gajić, koji je bio Krunićev čovjek od povjerenja i bio je zadužen za čuvanje i prevoz njegove žene i djece.

Nalogodavac zločina istragom nije otkriven, niti je utvrđeno šta je bio motiv Krunićevog ubistva.

Ukinutom presudom Đukanović je bio osuđen na 40 godina zatvora, Baldo je oslobođen krivice, dok je Gajiću izrečeno 20 godina zatvora.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Banja Luka
clear sky
13.7 ° C
13.7 °
13.7 °
92 %
0.9kmh
7 %
pet
23 °
sub
27 °
ned
27 °
pon
27 °
uto
30 °

Posljednje