13.7 C
Banja Luka
Petak, 14 Juna, 2024
HomeBANJALUKAPenzionerima uručene prve kartice za doživotni besplatni javni prevoz

Penzionerima uručene prve kartice za doživotni besplatni javni prevoz

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković uručio je prve karte za besplatan prevoz za penzionere i lica starija od 65 godina.

-Već je svima jasno da su naše politike mnogo više od riječi. A kažu da je najveće životno djelo svakog čovjeka kada uradi ono što je obećao. Mi definitivno radimo sve ono što smo obećali i što smo rekli. Želim da čestitam našim penzionerima u ime Grada i u svoje lično ime jedan ovako važan trenutak. Važno je reći da mi ne dijelimo jednokratne pomoći, nego im dajemo doživotnu podršku. Ovo su doživotno besplatne kartice za prevoz naših penzionera koje važe danas, sutra tj. do kraja života. Neka im ovi pozni dani budu što ljepši, što kvalitetniji od srca im želi Banjaluka – poručio je gradonačelnik.

Još jednom je napomenuo da je besplatan doživotni javni prevoz realnost.

-Kao što vidite, oko 1.500 penzionera danas će dobiti svoje kartice. Važno je reći da sutra imamo isti jedan ovakav događaj i da će do 1. maja oko 3.000 do 4.000 penzionera dobiti svoje kartice. Već početkom maja ide nova serija podjela, tako da cijenimo da negdje do kraja maja podijelimo oko 15.000 besplatnih doživotnih kartica – kazao je gradonačelnik.

I ovom prilikom zamolio je penzionere za razumijevanje i strpljenje, jer je veliki broj prijavljenih za ovu karticu.

– Dakle, i sada se naši penzioneri mogu prijavljivati za svoje kartice. Plan je da doživotne besplatne kartice dijelimo cijelog maja i juna, a od jula i kartice prijateljstva za naše penzionere – rekao je gradonačelnik.

Kako je pojasnio, svi oni koji postanu penzioneri i sada i u narednom periodu – mogu predati svoje zahtjeve za kartice.

-Dakle, ovo je stečeno pravo i važi doživotno i jedino Banjaluka u regionu ima ovu podršku za naše penzionere. Ponosan sam i drago mi je da je ovo još jedno obećanje koje smo ispunili. U suštini s ovim obećanjem, sve što smo rekli smo i ispunili – zaključio je gtradonačelnik.

Koordinator projekta Tanja Palačković izrazila je zadovoljstvo time što je gradonačelnik i ovu ideju spraveo u djelo i što je iz dana u dan sve više penzionera, koji predaju svoje zahtjeve.

Palačkovićeva je još jednom pozvala sve penzionere koji žele iskoristiti pravo na besplatan javni prevoz, da u prostorijama bivšeg Vojnog odsjeka, Udruženja penzionera Grada Banjaluka u Grčkoj ulici, ali i  u prostorijama svih mjesnih zajednica uz popunjen zahtjev prilože: dvije fotografije, kopiju lične karte, uvjerenje o prebivalištu i ček od posljednje penzije.

Jedan od Banjalučana koji je dobio besplatnu mjesečnu kartu za javni prevoz, Đurašin Bošnjak zahvalio je gradonačelniku i saradnicima što su uložili svoj trud da se najstarijoj populaciji obezbijedi bolji život.

-Ove kartice će nam itekako dobro doći, jer svaki dinar nam je značajan – kazao je on.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Banja Luka
clear sky
13.7 ° C
13.7 °
13.7 °
92 %
0.9kmh
7 %
pet
23 °
sub
27 °
ned
27 °
pon
27 °
uto
30 °

Posljednje