12.7 C
Banja Luka
Petak, 19 Aprila, 2024
HomeBANJALUKAOtvorena izložba”Proces” i predstavljen novi vizuelni identitet Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske

Otvorena izložba”Proces” i predstavljen novi vizuelni identitet Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske

U Muzeju savremene umjetnosti Republike Srpske u Banjaluci večeras je otvorena izložba grafičkog dizajna “Proces” koja je nastala kao rezultat četvorogodišnjeg evropskog projekta “Reculture: Rebrendiranje ustanova kulture zapadnog Balkana” u okviru programa Kreativne Evrope.

-Na izložbi su predstavljeni novi vizuelni identitet Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske, kao i vizuelni identiteti ostalih institucija kulture koje su dio ovog projekta – Kulturnog centra Trebinje, Spomen-zbirke Pavla Beljanskog i Umjetničke kolonije Danilovgrad, kazao je Nemanja Mićević, jedan od autora ove izložbene postavke.

-Ovo nije samo novi logo, nego povod da se dođe do novih načina komuniciranja sa publikom i korištenja društvenih mreža. Muzej će raditi i na redizajnu naših izdanja, a u okviru projekta je planirana i izrada novog veb-sajta”, rekla je direktor Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske Sarita Vujković nagasivši da je veoma važno da novim vizuelnim rješenjem ova institucija predstavi novu viziju svog rada.

Ona je  dodala da je ovo tek početak procesa koji treba da zaživi i da pokaže koliko je važno vizuelno rješenje jedne institucije.

“Imali smo priliku da radimo sa osam mladih dizajnera koji su izabrani kao četiri tima da redizaniraju četiri ustanove. Najvažnije je da na kraju projekta imamo vidljivu kreativnu energiju koji su oni unijeli u nove vizuale ovih ustanova”, rekao je direktor Kulturnog centra Trebinje Miljan Vuković rekao je da je projekat, koji se završava krajem aprila, trajao 40 mjeseci, a vrijednost je oko pola miliona evra.

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Željka Stojičić rekla je da su “Proces” vodili Kulturni centar Trebinje i Muzej savremene umjetnosti Republike Srpske, čime je poslata dobra poruka da se saradnjom Republike i jedinica lokalne samouprave može realizovati ovako značajan projekat.

“Veoma je značajno i da su naši mladi umjetnici za dizajn radili na projektu, što znači da razvijamo nove i buduće talente kada je riječ o umjetnosti i kulturi”, rekla je Stojičićeva novinarima u Banjaluci i čestitala svima koji su iznijeli realizaciju ovog projekta, naglasivši da resorno ministarstvo uvijek podržavati dobre projekte i ubuduće.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Banja Luka
broken clouds
12.7 ° C
12.7 °
12.7 °
53 %
1.2kmh
60 %
pet
13 °
sub
11 °
ned
5 °
pon
6 °
uto
6 °

Posljednje