13.7 C
Banja Luka
Subota, 25 Maja, 2024
HomeHRONIKAOptužen za brutalno ubistvo u Banjaluci: Odjeća Dalibora Mandića 

Optužen za brutalno ubistvo u Banjaluci: Odjeća Dalibora Mandića 

Po naredbi banjalučkog Okružnog suda u predmetu protiv Dalibora Mandića (37), optuženog za brutalno ubistvo Ariela Bogdanovića kojeg je izbo nožem, biće urađeno DNK vještačenje tragova sa odjevnih i drugih predmeta koji su oduzeti tokom istrage te će se ponovo saslušati dva svjedoka i vještak.

Predsjednik sudskog vijeća Dragan Uletilović kazao je da je to neophodno uraditi u cilju utvrđivanja istine. On je istakao da samo priznanje optuženog nije dovoljno i potrebni su i drugi dokazi u cilju utvrđivanja istine.

– Nekada optuženi može preuzeti odgovornost da bi zaštitio treće lice – rekao je sudija, piše Glas.

Pojasnio da će biti opet saslušane svjedoci Svjetlana Malić, koja je učestvovala u pretresu kuće optuženog, kao i Adrijana Jović koja je radila zapisnik o uviđaju, te vještak biolog Božana Ilić koja je ranije vještačila DNK tragove na predmetima oduzetim od Mandića.

Uletilović je rekao da će Malićeva biti saslušana na okolnosti uzimanja priznanja i pretresa kuće optuženog, a Jovićeva da kaže koje su to sve stvari izuzete. Prema njegovim riječima vještak Ilić biće saslušana kako bi rekla koje su stvari podobne za vještačenje. Sudija je odlučio da će svjedoci i vještak biti saslušani na sljedećem ročištu nakon čega će Sud predložiti DNK vještačenje tragova.

– Vještak je ranije pronašla trag krv na odjevnim predmetima, ali Tužilaštvo nije tražilo vještačenje da se utvrdi da li pripada optuženom ili oštećenom. Sud će nakon saslušanja svjedoka i vještaka ići u pravcu predlaganja veštačenja DNK tragova na predmetima oduzetim od optuženog i onim pronađenim tokom istrage u kući. Neke stvari su bile mokre i ne znamo da li je optuženi uklanjao tragove ili nije – rekao je Uletilović.

Ročištu su prisustvovali otac ubijenog Arijela, Tomo Bogdanović kao i opunomoćenik porodice advokat Marko Mikeš. Mandića terete za teško ubistvo počinjeno na svirep ili podmukao način koje počinio 2. decembra 2023. godine oko 19.35 časova na Bulevaru Srpske vojske.

Kako se navodi u optužnici Mandić je kobne večeri, u namjeri da ga ubije, pratio Bogdanovića koji je išao iz pravca Tržnog centra „Delta planet” prema Rabrovačkom mostu.

Sustigao ga je u blizini studentskog kampusa i ubo nožem u predjelu gornjeg dijela trupa nakon čega je Bogdanović ranjen počeo da bježi te je prešao kolovoz ulice Bulevar srpske vojske i pao kod benzinske pumpe. Mandić mu je pritrčao te ga nožem ubo osam puta i usmrtio, a zatim pobjegao. Ubistvo su snimile kamere obližnjeg video nadzora.

Istraga je pokazala da je nakon zločina osumnjičeni skinuo odjeću sa sebe, odnosno crvenu jaknu i bacio je u kontejner. Policija je tu jaknu pronašla.

Mandić i Bogdanović su zajedno radili u jednoj firmi u Banjaluci. Ubistvo su snimile i kamere video nadzora na kome se vidi kako Mandić trči za žrtvom te kako ga ubada nožem kada je pao.

Ubijeni mladić nije bio problematičan, a živio je u banjalučkom naselju Borik.

 

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Banja Luka
overcast clouds
13.7 ° C
13.7 °
13.7 °
88 %
1.6kmh
99 %
sub
22 °
ned
19 °
pon
23 °
uto
18 °
sri
16 °

Posljednje