28.7 C
Banja Luka
Ponedjeljak, 22 Jula, 2024
HomeBANJALUKAOgromne gužve u banjalučkom CIPS-u

Ogromne gužve u banjalučkom CIPS-u

Gužve u Odsjeku za izdavanje ličnih dokumenata u Banjaluci svakodnevna su standardna slika, ali u posljednje vrijeme gužve su veće i čekanja u redu traju po tri sata i više.

Zahtjev za pasoš za dijete sam predao 1. aprila, a dokument sam preuzeo tek iz trećeg pokušaja. U dva pokušaja se bukvalno nije moglo ući u prostoriju kolika je gužva bila. Osim toga, na istim šalterima se predaju zahtjevi za dokumente i preuzimaju. Tolike pare smo dali za razne elektronske usluge u javnoj upravi, pa zar se više i ova usluga za svakog građanina ne može dići na dostojanstven nivo. U Srbiji elektronskim putem zakažeš termin za takve stvari i nema ovakvog ponižavanja – kaže jedan građanin Banjaluke koji je dokument preuzeo 14. maja.

Nadležni kao jedan od razloga zašto su tolika čekanja u kancelariji Odsjeka za izdavanje ličnih dokumenata navode to da je ove godine broj podnesenih zahtjeva građana na šalterima za izdavanje ličnih dokumenta veći za 100 % u odnosu na prva četiri mjeseca prošle godine.

Dnevno se, kako kažu, više stotina građana obraća sa zahtjevom.

– Ali, svi podneseni zahtjevi se rješavaju u što kraćem i zakonom predviđenom roku. Svakodnevno više stotina građana se obraća zahtjevom, a razlog povećanog broja podnesenih zahtjeva je istek/zamjena ličnih dokumenata (lične karte, vozačke dozvole i pasoši) – kaže portparol Policijske uprava Banjaluka Milana Stojanović.

U Policijskoj upravi mole građane za strpljenje i razumijevanje, “jer su u cilju što efikasnijeg pružanja usluga, a radi ostvarivanja njihovih prava, angažovani maksimalni resursi, kao i dodatni službenici za rad na šalterima”.

Podsjećaju da je rad Odsjeka za izdavanje ličnih dokumenata, Odjeljenje za pravne i kadrovske poslove Policijske uprave Banjaluka organizovan u dvije smjene, svakim radnim danom od 7 do 20 sati.

– Svi šalteri u Odsjeku su shodno određenoj namjeni u funkciji i rade punim kapacitetom – tvrde u Policijskoj upravi.

 

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Banja Luka
overcast clouds
28.7 ° C
28.7 °
28.7 °
36 %
2.5kmh
100 %
pon
32 °
uto
32 °
sri
29 °
čet
28 °
pet
29 °

Posljednje