20.7 C
Banja Luka
Utorak, 23 Jula, 2024
HomeBANJALUKAOdržan sastanak radne grupe za smanjenje rizika od katastrofa

Održan sastanak radne grupe za smanjenje rizika od katastrofa

Održan je sastanak radne grupe odnosno lokalne platforme za smanjenje rizika od katastrofa, tokom kojeg su definisani ciljevi, te aktivnosti u strateškom i operativnom opredjeljenju, a u cilju smanjenja rizika od određenih opasnosti.

Naime, riječ je o drugoj fazi implementacije Programa „Smanjenje rizika od katastrofa za održivi razvoj u BiH“, koji finansiraju Vlada Švajcarske i Ujedinjene nacije, a sprovode agencije UN-a u BiH i to: Razvojni program Ujedinjenih naroda – UNDP, Dječiji fond Ujedinjenih naroda – UNICEF, Organizacija Ujedinjenih naroda za obrazovanje, nauku i kulturu – UNESCO, Populacijski fond Ujedinjenih naroda – UNFPA i Organizacija za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih naroda – UNFAO), u partnerstvu s domaćim institucijama vlasti.

Inače, prva faza Programa je trajala od 2019. do 2023. godine, a sada je započeta druga faza koja će trajati do 2027.godine.

Podjećamo,Grad Banja Luka zajedno sa još deset lokalnih zajednica u BiH, aktivno učestvuje u implementaciji međunarodnog Programa „Smanjenje rizika od katastrofa za održivi razvoj u BiH“.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Banja Luka
clear sky
20.7 ° C
20.7 °
20.7 °
90 %
2.2kmh
9 %
uto
31 °
sri
26 °
čet
28 °
pet
29 °
sub
22 °

Posljednje