24.7 C
Banja Luka
Subota, 20 Jula, 2024
HomeBANJALUKAOdržan marš „Besmrtnog puka“ i položeni vijenci na Spomenik palim borcima NOR-a

Održan marš „Besmrtnog puka“ i položeni vijenci na Spomenik palim borcima NOR-a

Povodom obilježavanja 9. maja – Dana pobjede nad fašizmom, centrom grada tradicionalno prošao je marš „Besmrtnog puka“, nakon čega su položeni vijenci i cvijeće na Spomenik palim borcima NOR-a na Trgu palih boraca.

Gradonačelnik Banje Luke, Draško Stanivuković bio je učesnik marša koji se kretao od Parka „Petar Kočić“ do Trga palih boraca, gdje je položio cvijeće na Spomenik palim borcima NOR-a, poručio je kako je mir najveći poklon koji možemo ostaviti budućim generacijama.

-Danas smo u Banjoj Luci obilježili 9. maj, Dan pobjede nad fašizmom. Naš grad i naš narod dali su nemjerljiv doprinos, ali i velike žrtve da se zlo zvano fašizam pobijedi. U 20. vijeku stradalo je 2.5 miliona Srba, a kao “nagradu” taj isti svijet koji smo spašavali pokreće protiv nas sramnu rezoluciju kako bi nas etiketirao kao genocidan narod – kazao je gradonačelnik.

Kako je istakao, naš usud je da trpimo nepravdu, ali i da kažemo istinu i da se odgovornom nacionalnom politikom borimo za budućnost našeg naroda i generacija koje dolaze.

-Neka živi Banja Luka, neka živi Republika Srpska – poručio je gradonačelnik.

 

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Banja Luka
overcast clouds
24.7 ° C
24.7 °
24.7 °
97 %
1.5kmh
93 %
sub
25 °
ned
32 °
pon
32 °
uto
33 °
sri
24 °

Posljednje