11.7 C
Banja Luka
Nedjelja, 14 Aprila, 2024
HomeBANJALUKANovo ruho dobiće još nekoliko igrališta

Novo ruho dobiće još nekoliko igrališta

Na radost najmlađih, u posljednje tri godine Banjaluka je dobila više novih dječijih igrališta, a kako je najavljeno iz Odjeljenja za komunalne poslove Gradske uprave u ovoj godini u novom ruhu naći će se još nekoliko igrališta na području grada.

-Ove godine fokus je na rekonstrukciji postojećih igrališta u onim naseljima gdje su igrališta dotrajala. Tako je u planu rekonstrukcija igrališta u ulicama Carice Milice, Srđe Zlopogleđe, Save Ljuboje, Tarasa Ševčenka, ali i igrališta u Lorkinom naselju, te naseljima Borik i Centar. Takođe planirana je izgradnja novog igrališta i parka pored saniranog starog mosta u Trapistima – kazali su u resornom odjeljenju.

Iz Odjeljenja podsjećaju da je u proteklom periodu Banjaluka dobila više dječijih igrališta, kako u gradskim tako i u prigradskim i seoskim naseljima.

Osim što je u gradu izgrađeno i najveće dječije igralište u parku „Mladen Stojanović“ koje se prostire na površini od 1.500 kvadratnih metara, na ovoj lokaciji obnovljeno je i postojeće igralište koje je obogaćeno dodatnim sadržajima za igru i zajedno sa novim igralištem čini jednu cjelinu – poručili su iz Odjeljenja za komunalne poslove.

Ističu da su nova dječija igrališta izgrađena  i u naseljima Kočićev vijenac, Bulevar, Kuljani, Trla, Obilićevo, Drakulić, Centar, Petrićevac, Šargovac i Dragočaj, Starčevica, Racune, Ramići, Mišin Han i Bronzani Majdan.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Banja Luka
clear sky
11.7 ° C
11.7 °
11.7 °
74 %
1.8kmh
3 %
ned
29 °
pon
27 °
uto
23 °
sri
4 °
čet
4 °

Posljednje