15.7 C
Banja Luka
Subota, 13 Aprila, 2024
HomeBANJALUKANovo povećanje plata za radnike Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje VIDEO

Novo povećanje plata za radnike Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje VIDEO

Gradonačelnik Draško Stanivuković potpisao je danas sa predstavnicima Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Banja Luka izmjene kolektivnog ugovora, koje znače povećanje plata za 150 KM za sve zaposlene u Centru.

-Imali smo važan sastanak, ali i permanentnu komunikaciju sa Centrom za predškolsko vaspitanje i obrazovanje u proteklom periodu. Od početka mog mandata saradnja je odlična i komunikacija je česta – kazao je gradonačelnik.

Napomenuo je da je Centar kada je riječ o kolektivnom ugovoru čekao 17 godina i da je tek dolaskom aktuelne gradske administracije, nakon svih tih godina konačno prošle godine – potpisan kolektivni ugovor, kojim je tada obezbijeđeno povećanje plata za 100 KM za radnike Centra, te definisani određeni koeficijenti koji su bili značajni za njih.

-Danas smo potpisali izmjene tog kolektivnog ugovora koje znače da će plata simbolično od 8. marta biti dodatno povećana za 150 KM za svakog vaspitača i svakog radnika Centra. Prošlogodišnje i ovo danas su jedina povećanja u ovih 17 godina – naglasio je gradonačelnik.

Kako je kazao, siguran je da će i radnici Centra biti zadovoljni ovim izmjena kolektivnog ugovora.

-Ovim izmjenama smo dali još dodatnih deset odsto za vaspitače, koji rade u vrtiću „Marija Mažar“, u grupi u kojoj su smještena djeca sa poteškoćama u razvoju – rekao je gradonačelnik, dodajući da je za naredni period planirana i dodatna izmjena koja će značiti ispunjenje svih zahtjeva Cetra koji su bili u zadnjih 20 godina.

Podsjetio je da su povećane i plate radnicma u Gradskoj upravi, kao i onim u svim gradskim ustanovama, te naveo da je tokom današnjeg sastanka u Gradskoj upravi bilo i riječi o infrastrukturnim projektima u Centru, odnosno nadogradnji i sanaciji postojećih vrtića, kao i izgradnji novih.

Direktor Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje, Petar Jokanović kazao je da je nakon povećanja plata od po 100 KM, sada izmjenama ugovora planirano dodatno povećanje od 150 KM.

-Takođe, precizirali smo u ugovoru da će doći do povećanja plata za još deset odsto vaspitačima koji rade u grupi „Marija Mažar“, a ostale zahtjeve ćemo dogovarati u narednom periodu – kazao je Jokanović.

U ime Sindikalne organizacije Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Snježana Markić Stojaković izrazila je zadovljstvo danas potpisanim ugovorom.

-Meni je zaista drago da sam dio ove pozivitne priče. Otvorili smo i druga pitanja koja ćemo dogovarati sa gradonačelnikom i nastaviti našu saradnju u korist radnika Centra – kazala je ona.

O kolektivnom godišnjem odmoru u vrtićima!

U narednom periodu biće formirana radna grupa, koju će činiti predstavnici Centra i Grada i koja će obići svaki vrtić i zatražiti od roditelja da se izjasne o tome da li su za kolektivni godišnji odmor u trajanju od dvije sedmice tokom jula ili su za to da Centar radi u periodu godišnjih odmora kada bi dijete pohađalo druge vrtiće.

Nakon što se svaki roditelj pojedinačno izjasni, biće doneseno rješenje na osnovu mišljenja većine roditelja.

 

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Banja Luka
clear sky
15.7 ° C
15.7 °
15.7 °
68 %
2kmh
1 %
sub
15 °
ned
29 °
pon
27 °
uto
23 °
sri
4 °

Posljednje