20.7 C
Banja Luka
Utorak, 23 Jula, 2024
HomeBlogNakon vode u Donja Kola stiže i moderna saobraćajnica

Nakon vode u Donja Kola stiže i moderna saobraćajnica

Nakon urednog vodosnabdijevanja, mještani naselja Donja Kola i Bukvalek uskoro će dobiti i modernizovan put, što će im u velikoj mjeri unaprijediti uslove za život i olakšati svokodnevicu.

Radove na modernizaciji dionice puta u ovom naselju obišao je i gradonačelnik Draško Stanivuković koji je istakao da će već za nekoliko dana mještani Donjih Kola dobiti novi i moderniji put.

– Nakon višedecenijskog čekanja radimo modernizaciju puta Donja Kola – Bukvalek. Trenutno obnavljamo dio puta koji se nalazi kod škole u Donjim Kolima, ali ako tome dodamo ulaganja u vodosnabdijevanje, rasvjetu dolazimo do toga da su za ovaj dio grada ostvarena do sada najveća ulaganja u istoriji – kazao je gradonačelnik.

On je podsjetio da je u ovom dijelu grada izgrađen novi rezervoar zapremine 300 kubnih metara, te vodovodna mreža u dužini od pet kilometara.

– Na početku mog mandata ljudi iz Donjih Kola su protestvovali zbog problema sa vodom, a danas, nakon izgradnje kompleksnog vodovodnog sistema, mještani ovog dijela grada imaju potpuno uredno snabdijevanje vodom i tokom velikih vrućina i na to smo ponosni. Za samo dvije godine u Donja Kola uloženo je oko dva miliona KM, što se nikada u istoriji nije dogodilo. Za rješavanje pitanja vodosnabdijevanja izdvojeno je oko 1,5 miliona KM, i zahvaljujući tome ovog ljeta mještani više nemaju nikakve probleme sa vodom – naglasio je Stanivuković.

Mještanka Sandra Blagojević istakla je da se u ovom naselju 30 godina ništa nije radilo, ali da su zahvaljujući gradskoj administraciji i gradonačelniku dobili uredno vodosnabdijevanje vodu, put i rasvjetu.

 

 

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Banja Luka
clear sky
20.7 ° C
20.7 °
20.7 °
90 %
2.2kmh
9 %
uto
31 °
sri
26 °
čet
28 °
pet
29 °
sub
22 °

Posljednje