23.7 C
Banja Luka
Subota, 13 Aprila, 2024
HomeBANJALUKANakon šest sjednica Skupštine građana Banjaluke: Definisane preporuke za gradske vlasti

Nakon šest sjednica Skupštine građana Banjaluke: Definisane preporuke za gradske vlasti

Tokom februara održano je šest zasjedanja prve Skupština građana Banjaluke.

Kroz participativni i deliberativni pristup, članovi Skupštine građana Banja Luke su zajedničkom diskusijom i predanim radom kreirali preporuke koje će biti upućene gradskoj administraciji i Skupštini grada Banje Luke, a u vezi sa oblastima mladih i preduzetništva, saopštili su iz Gradske uprave.

Naime, u organizaciji Gradske uprave Grada Banja Luka i podršku Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Savjeta Europe, članovi Skupštine su tokom šest dana u februaru imali priliku da čuju izlaganja domaćih eksperata, akademske zajednice, predstavnika gradske administracije, zainteresovanih strana u vezi sa temom prve Skupštine građana Banja Luke. Izlaganja su imala za cilj da pruže članovima Skupštine građana Banje Luke sve relevantne informacije koje su im olakšale da kroz deliberativni proces definišu zajedničke preporuke čijom implementacijom će se stvoriti povoljnije okruženje za razvoj preduzetništva kod mladih osoba.

Proteklog završnog vikenda bio je organizovan i razgovor sa zainteresovanim odbornicima u Skupštini Grada, a sa članovima Skupštine građana razgovarala je i savjetnica gradonačelnika Milada Šukalo.

 

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Banja Luka
few clouds
23.7 ° C
23.7 °
23.7 °
51 %
1.5kmh
13 %
sub
22 °
ned
29 °
pon
27 °
uto
27 °
sri
5 °

Posljednje