12.7 C
Banja Luka
Petak, 19 Aprila, 2024
HomeBANJALUKAMilanović:  Očekujemo nastavak skupštinskog zasjedanja u četvrtak VIDEO

Milanović:  Očekujemo nastavak skupštinskog zasjedanja u četvrtak VIDEO

-Ako se predsjednik bude ponašao odgovorno,  on je u obavezi da zakaže nastavak sjednice. Evo mi smo potpisali inicijatvu da se nastavi sjednica u četvrtak. 18 odbornika je potpisalo inicijativu, što je više od potrebnog broja odbornika, stoga on ima obavezu da zakaže nastavak sjednice Skupštine grada i ja se iskreno nadama da će ju g-din Ninković zakazati, poručio je gostujući u emisiji Banjalučka hronika  Dragan Milanović, šef kluba odbornika PDP-a u Skupštini grada Banjaluka.

-Meni je strašno žao što smo uopšte došli u ovakvu situaciju, da neke kategorije stanovništva koji su u stanju socijalne potrebe gdje Grad treba da izađe u susret, da pomogne, da oni postanu predmet političkog potkusurivanja. Veoma je  važno reći da je rebalans za prošlu godinu trebao zatvoriti tu fiskalnu godinu kako bi se izmirile sve obaveze koje Grad ima upravo prema tim kategorijama, dodao je Dragan Milanović, izrazivši nadu da će se tačka na ovu temu konačno staviti u četvrtak, kada bi odbornici u trećem pokučaju trebali privesti kraju 15 vanrednu sjednicu Skupštine grada.

On je napomenuo da je ipak dio obaveza prema osjetljivim kategorijama stanovništva već izmiren usvanjanjem Odluke o realokaciji sredstava.

-Prema informacijama koje sam dobio iz Gradske uprave, ostale su još stipendije, subvencije za vrtiće i porodilje. Ostalo je naravno i ono zbog čega gradonačelnik u suštini insistira na rebalansu budžeta, a to su podsticaji, subvencije, električna energija koja je poskupjela, jer samo je javna rasvjeta skuplja za 800 000 KM, pa javna higijena,  a  oni pak s druge strane, hoće da situacija bude što lošija. I to je tako od početka, samo je eto sada kulminiralo jer se slomilo preko leđa socijalno ugroženih kategorija, rekao je Milanović naglasivši da još jednom koristi priliku da se izvini i u svoje ime, iako generalno ne smatra da je odgovoran za situaciju u kojoj su se osjetljive kategorije stanovništva našle jer je uvijek radio tako da bude dio rješenja.

-Pazite, oni idu sa pričom svi su isti. Nismo svi isti. Nije bio nedostatak volje da se riješe problemi,mi smo tražili rješenje,  ali ovo je jedna vrsta politike koju skupštinska većina afirmiše  kao dio političke borbe. Ali evo, ja u svoje ime mogu reći, socijalne kategorije ne mogu i ne smiju biti dio političke borbe, zaključio je Milanović

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Banja Luka
broken clouds
12.7 ° C
12.7 °
12.7 °
53 %
1.2kmh
60 %
pet
13 °
sub
11 °
ned
5 °
pon
6 °
uto
6 °

Posljednje