23.7 C
Banja Luka
Subota, 13 Aprila, 2024
HomeBANJALUKAMilada Šukalo otvorila 48. sezonu u Studentskom pozorištu

Milada Šukalo otvorila 48. sezonu u Studentskom pozorištu

„Studentsko u Beogradu, Krsmanac u Banjaluci“ naziv je 48. sezone koja je otvorena sinoć u Studentskom pozorištu.

U ime Grada Banjaluka i u ime gradonačelnika Banjaluke, šef Odsjeka za međunarodnu saradnju i projekte  Milada Šukalo čestitala je Studentskom pozorištu na svim dosadašnjim uspjesima.

Publici je poželjela dobrodošlicu, te se zahvalila cijelom timu i rukovodstvu Banjalučkom studentskom pozorištu što njeguje jedan poseban vid teatra i kulture u gradu Banjaluci. Istakla je da je svjesna da građani Banjaluke vrlo rado dolaze u Podrum scenu u Gospodsku ulicu i da su mnogi umjetnici počinjali u Studentskom pozorištu. Naglasila je da joj je zadovoljstvo što može da proglasi otvaranje 48. sezone i da se raduje i da obećava podršku grada Banjaluka i ubuduće.

Posjetiocima se obratila i direktorica Banjalučkog studentskog pozorišta Sanja Vojvodić koja je u duhu naziva 48. sezone najavila razmjenu gostujućih predstava sa Akademskim pozorištem iz Beograda koje je najstarije Studentsko pozorište u Evropi, osnovano za vrijeme „Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca“. Direktorica je najavila da će prva premijera biti realizovana prema tekstovima književnika Dobrice Ćosića i da će nositi naziv „Gružanka“, a u kojoj će naslovnu ulogu da igra Nikolina Bilandžija, dobitnica nagrade LIKOTA za 2022. godinu. Takođe, Sanja Vojvodić je za 2024. godinu najavila međunarodna gostovanja na daleki Istok (Japan, Kinu i Južnu Koreju) kao i turneju predstave „Tvrđava“ u italijanskoj regiji Lombardija.

Nakon obraćanja zvaničnika odigrana je prva repriza predstave „Svi smo mi glumci“ u kojoj su igrali studenti Zorana Vuković, Milica Petković, Nikolina Bilandžija, Nikolina Karalić, Natalija Medojević i Srđan Ćirić.  Publika je sa oduševljenjem prihvatila predstavu, a naredno izvođenje, tj. druga repriza zakazana je za 29. februar od 20.30 u Podrum sceni u Gospodskoj ulici.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Banja Luka
clear sky
23.7 ° C
23.7 °
23.7 °
40 %
2.5kmh
10 %
sub
23 °
ned
29 °
pon
27 °
uto
27 °
sri
5 °

Posljednje