15.7 C
Banja Luka
Subota, 13 Aprila, 2024
HomeBANJALUKAMensa organizuje testiranje inteligencije u Banjaluci, evo kako da se prijavite

Mensa organizuje testiranje inteligencije u Banjaluci, evo kako da se prijavite

Mensa BiH organizuje testiranje inteligencije u Banjaluci, u subotu, 2. marta.

Testiranje će se održati u 12 časova na Arhitektonsko-građevinsko-geodetskom fakultetu Univerziteta u Banjaluci (Univerzitetski grad, Bulevar vojvode Petra Bojovića 1a), a prijave se vrše do četvrtka, 29. februara do 15 časova isključivo online OVDJE.

Test može rješavati svaka osoba starija od 17 godina uz priloženi lični dokument. Jedan kandidat Mensin test može da polaže najviše tri puta, a rezultati važe doživotno.

Cijena testiranja je 30 KM, a uplate se vrše prije testiranja na žiro račun organizacije. Nakon prijave, kandidatu će se dostaviti instrukcije za plaćanje.  Broj mjesta je ograničen, a prijava na licu mjesta nije moguća.

Testiranja inteligencije su jedini način da se identifikuju osobe koje imaju visok koeficijent inteligencije.Mensa BiH organizuje testiranja inteligencije kao jednu od najvažnijih redovnih aktivnosti. Da bi kandidat postao član Mense mora ostvariti rezultat koji postiže dva  odsto ili manje od dva odsto populacije.

Mensa BiH koristi test koji mjeri koeficijent do maksimalnih 156. Za članstvo u Mensi potrebno je ostvariti 148.

Mensino testiranje traje 40 minuta. Prije početka testa voditelj testiranja daje kratke instrukcije kandidatima o tome kako se test rješava uz korišćenje jednog primjera.

Prije početka testa kandidati mogu postavljati pitanja, ali ne i tokom testiranja koje se izvodi u tišini. Tokom rada nije dozvoljeno korišćenje nikakvih pomoćnih sredstava (papiri, mobilni telefon…). Sav radni materijal kandidat dobija na samom testiranju.

Test se sastoji od 36 zadataka, a svaki zadatak ima osam polja (šema 3×3) pri čemu je posljednje polje u donjem desnom uglu prazno. Kandidat mora pronaći tačno rješenje od osam ponuđenih odgovora.

Na početku su jednostavni zadaci koji postepeno postaju složeniji.

Testove pregleda isključivo ovlašćeni psiholog Mense. Drugim riječima, rezultate znaju samo kandidat i psiholog Mense. Rezultati se ne objavljuju javno.

Rezultati se šalju elektronskom poštom na mail koji je kandidat naveo u prijavi. Rezultati su šifrirani, a šifru kandidat dobija na samom testiranju na potvrdi da je polagao test. Rezultati se dobijaju najkasnije mjesec dana od dana testiranja.

Ukoliko imate dodatnih pitanja, više informacija potražite OVDJE ili putem email adrese testiranja@mensa.ba.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Banja Luka
clear sky
15.7 ° C
15.7 °
15.7 °
68 %
2kmh
1 %
sub
15 °
ned
29 °
pon
27 °
uto
23 °
sri
4 °

Posljednje