24.7 C
Banja Luka
Subota, 20 Jula, 2024
HomeBANJALUKAMaturu proslavljaju učenici tri banjalučke srednje škole

Maturu proslavljaju učenici tri banjalučke srednje škole

Maturanti tri banjalučke srednje škole večeras su okupljeni u centru najvećeg grada u Srpskoj zajedno sa svojim porodicama započeli proslavu maturske večeri.

Naime, od srednjoškolskih dana večeras se opraštaju sada već bivši učenici Srednjoškolskog  centra “Gaudeamus”, Građevinske i Politehničke škole u Banjaluci.

Sa osmijehom na licu, ali i tugom u očima, jer se opraštaju od svojih najljepših dana za “Nezavisne novine” ističu da su školski dani nekad bili veoma izazovni i naporni, ali kako kažu bilo je i dana kada su sa uživanjem dolazili na časove.

Jelena Šerval maturant Građevinske škole za “Nezavisne novine” ističe da školovanje nastavlja na univerzitetu u Banjaluci.

“Školovanje u ovoj školi je jedno nezaboravno iskustvo. Moja prva samostalna odluka i najvažnije ujedno bila je da upišem ovu školu i uopste se nisam pokajala. Dalje školovanje planiram nastaviti u Banjaluci, jer planiram upisati arhitekturu”, kazala je Jelena.

Mihajlo Cvejić maturant je Politihničke škole, a završio je smijer šumarski tehničar.

“Školovanje je bilo jako zabavano, ali mogu reci da nije bilo previše teško. Jednim dijelim mi je čak i zao sto završavam, jer sam kroz školovanje stekao mnogo prijatelja”, kazao je ovaj mladi maturant, a kako je dodao ovo nije kraj njegovog školovanje jer je odlučio da upise Šumraski fakultet na banjalučkom univerzitetu.

Teodora Gutović, maturant Gaudeamusa, istakla je za “Nezavisne”, kako se danas osjeća predivno.

“Večerašnja proslava će, sigurna sam, biti super”, tekla je ona, te dodala da planira studirati medicinu.

Kristina Anđić, danas proslavlja maturu i završetak svog srednjoškolskog školovanja u Građevinskoj školi.

“Planiram studirati na Građevinskom fakultetu. Bilo je naporno i teško školovati se, ali uspjela sam”, rekla je ona za “Nezavisne”.

Sutra će maturu da proslave učenici banjalučke  Gimnazije, koji okupljanje počinju ,u parku “Petar Kočić” u 18.15 časova, poslije čega je maturska zabava u Banskom dvoru.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Banja Luka
overcast clouds
24.7 ° C
24.7 °
24.7 °
97 %
1.5kmh
93 %
sub
25 °
ned
32 °
pon
32 °
uto
33 °
sri
24 °

Posljednje