15.7 C
Banja Luka
Subota, 13 Aprila, 2024
HomeBANJALUKAKUD "Potkozarje":  Zahvalnica Driniću za podršku čuvarima tradicije

KUD “Potkozarje”:  Zahvalnica Driniću za podršku čuvarima tradicije

Članovi KUD-a “Potkozarje” uručili su  zahvalnicu poslaniku u Narodnoj skupštini Republike Srpske Nebojši Driniću za, kako su naveli, nesebičnu podršku čuvarima izvorne narodne pjesme i igre, te bogate tradicije ovog kraja.

– Osjećanje zahvalnosti je obostrano. Djeca koja u živopisnim nošnjama pažljivo sakupljaju, čuvaju i promovišu nematerijalno kulturno nasljeđe srpskog naroda,  su blago koje svi trebamo da njegujemo. Njihova misija zaslužuje svako poštovanje,  istakao je Drinić.

On je najavio nastavak saradnje i razvijanje prijateljskih odnosa sa stanovnicima ovog naselja u narednom periodu.

– Nakon što smo izgradili scenu na otvorenom u Piskavici, nastavili smo sa novim aktivnostima u Potkozarju. Zdušno podržavamo narod ovog kraja, pomogli smo  organizaciju godišnjeg korcerta članova KUD-a “Potkozarje”, podržavaćemo ih i ubuduće, rekao je Drinić.  Tradicionalna kulturno – sportska manifestacija “Zimsko prelo” u Gornjoj Piskavici, nedavno je proslavila 20. rođendan  na novoj bini koja je poklon grada Banjaluke.

– Koliko su nam naša sela važna govore i podaci da smo u proteklom periodu samo u MZ Piskavica uložili gotovo dva miliona maraka. Naša djela su uvijek više od riječi – poručio je tada gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Banja Luka
clear sky
15.7 ° C
15.7 °
15.7 °
68 %
2kmh
1 %
sub
15 °
ned
29 °
pon
27 °
uto
23 °
sri
4 °

Posljednje