21.7 C
Banja Luka
Subota, 20 Jula, 2024
HomeBANJALUKAKolektivni odmor u javnim vrtićima: Cijene će biti umanjene za 30 odsto

Kolektivni odmor u javnim vrtićima: Cijene će biti umanjene za 30 odsto

Cijena boravka u javnim vrtićima tokom kolektivnog godišnjeg odmora od 15. do 26. jula, biće umanjena za 30 odsto, riječi su direktora Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje, Petra Jokanovića.

On je istakao da će za roditelje koji odmor planiraju u nekom drugom periodu, te ako dijete tada ne bude išlo u vrtić duže od 10 radnih dana, cijene takođe biti umanjene za isti procenat.

– U skladu sa ugovorom koji smo potpisali, roditelji imaju pravo na ostvarivanje popusta pri korištenju godišnjeg odmora – kazao je Jokanović.

Majka petogodišnjeg dječaka koji pohađa jedan od javnih vrtića u Banjaluci, Sandra K., istakla je kako je ona podržala prijedlog da se uvede kolektivni godišnji odmor, jer smatra da je to dobra odluka iz više razloga.

– To je mnogo lakša opcija nego da dijete dva mjeseca vodim u drugi dežurni vrtić, a većina roditelja se u tom periodu može snaći – kazala je Sandra K. i dodala kako joj je drago što će se dogovor o smanjenju cijene u tom periodu ostvariti.

Takođe, majka petogodšnjaka koji ide u obdanište na Starčevici, Dana Stojić, istakla je da je više za opciju da vrtiće zaključaju na dvije sedmice nego da dijete stalno vodi na drugo mjesto.

– Za djecu, bar moje, šok je da često mijenjaju okruženje gdje ih čekaju druge tete i djeca. Ni nama odraslima ne bi bilo prijatno da svaki drugi-treći dan mijenjamo sredinu. Mali su oni da se tek tako mogu uklopiti. Sva sreća pa su nam blizu djed i baka, koji uskaču da pričuvaju dječaka kad god treba – rekla je Stojićeva, prenosi Glas Srpske

 

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Banja Luka
broken clouds
21.7 ° C
21.7 °
21.7 °
99 %
1.9kmh
67 %
sub
22 °
ned
31 °
pon
33 °
uto
33 °
sri
26 °

Posljednje