23.7 C
Banja Luka
Subota, 13 Aprila, 2024
HomeBANJALUKAKlubovi ne mogu da funkcionišu bez usvojenog Programa finansiranja sporta

Klubovi ne mogu da funkcionišu bez usvojenog Programa finansiranja sporta

Iz Odjeljenja za društvene djelatnosti poručili su da je krajnje vrijeme da bude usvojen Program finansiranja sporta grada Banjaluka sa prioritetnim oblastima finansiranja za 2024. godinu, bez koga klubovi na teritoriji grada ne mogu funkcionisati.

Resorno odjeljenje u oblasti sporta izradilo je Program finansiranja sporta Grada Banjaluka sa prioritetnim oblastima finansiranja za 2024. godinu, koji je upućen u redovnu Skupštinsku proceduru još 4. marta 2024. godine

Iz ovog Odjeljenja navode da su, navedenim Programom, za 12 prioritetnih oblasti finansiranja, planirana sredstva u iznosu od tri miliona i 125.000 KM, odnosno za realizaciju programskih aktivnosti (takmičarski sport), projekata sportskih organizacija, kao i za organizaciju sportskih manifestacija od posebnog značaja i od značaja za Grad.

Pored sredstava koje se izdvajaju za sufinansiranje programa sportskih organizacija, a koje se ne mogu doznačiti sportskim organizacijama zbog neusvajanja od strane Skupštine Grada, ne mogu se, kažu u Gradskoj upravi, realizovati ni veoma značajni projekti koji su obuhvaćeni Programom, kao što su:

– projekat „Besplatna obuka neplivača za učenike osnovnih škola“;

– stipendije kategorisanim sportistima;

– projekat „Male olimpijske igre Republike Srpske“;

– projekat „Sport dostupan djeci“;

– finansiranje zdravstvene zaštite sportista u sportskim klubovima;

– Izbor najboljih sportista i sportskih organizacija;

– iizgradnja teretana na otvorenom.

-Imajući u vidu probleme sportskih organizacija nastale neusvajanjem Programa razvoja sporta Grada Banjaluka sa prioritetnim oblastima finansiranja za 2024. godinu, a koji se odnose na nemogućnost realizacije planiranih trenažnih i takmičarskih aktivnosti, a samim tim i na sportski rezultat, potrebno je u da se u što skorije vrijeme Program razvoja usvoji od strane Skupštine Grada, kako bi Odjeljenje za društvene djelatnosti imalo osnov za isplatu planiranih budžetskih sredstava sportskim organizacijama – navedeno je iz nadležnog Odjeljenja.

Iz ovog Odjeljenja dodaju i da su Kalendar kulturnih manifestacija i Kalendar turističkih manifestacija takođe spremni i upućeni u proceduru od strane nadležnih odjeljenja, te se čeka da Skupština Grada da usvoji i ove dokumente.

 

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Banja Luka
clear sky
23.7 ° C
23.7 °
23.7 °
40 %
2.5kmh
10 %
sub
23 °
ned
29 °
pon
27 °
uto
27 °
sri
5 °

Posljednje