15.7 C
Banja Luka
Subota, 13 Aprila, 2024
HomeBANJALUKAKaran: Pod lupom policije osobe koje bi mogle ugroziti bezbjednost

Karan: Pod lupom policije osobe koje bi mogle ugroziti bezbjednost

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske je nakon terorističkog napada u Moskvi pojačalo mjere bezbjednosti u Srpskoj i razmjenjuje informacije bezbjednosnog karaktera sa policijskim agencijama u okruženju, izjavio je resorni ministar Siniša Karan.

Istakao je da MUP Republike Srpske posmatra moguće ekstremne i radikalne elemente, kao i sljedbenike određenih ideologija koje smatraju da je terorizam jedno od rješenja za njihove političke probleme, a takvih ima u BiH.

-MUP Republike Srpske preduzeo je snažne operativne aktivnosti da se prate već evidentirana lica koja se smatraju da potencijalno mogu ugrožavati bezbjednost, a preduzet je i veliki broj drugih mjera i aktivnosti- rekao je Karan novinarima u Banjaluci.

Napominje da je vidljivo fizičko obezbjeđenje policije sa dugim cijevima na javnim mjestima i skupovima gdje se okuplja veći broj građana.

Karan je napomenuo da postoji veliki broj presuđenih i evidentiranih lica sa sirijskog ratišta koji su bili uključeni u neke organizacije koje imaju teroristički karakter.

Podsjetio je da su se u BiH posljednjih godina desile terorističke akcija, od napada na Policijsku stanice u Bugojnu, Oružane snage u Sarajevu, Policijsku stanicu u Zvorniku i Ambadasu SAD u Sarajevu.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Banja Luka
clear sky
15.7 ° C
15.7 °
15.7 °
68 %
2kmh
1 %
sub
15 °
ned
29 °
pon
27 °
uto
23 °
sri
4 °

Posljednje