20.7 C
Banja Luka
Utorak, 23 Jula, 2024
HomeNASLOVNAJavni poziv za sufinansiranje članarina za mlade sportiste otvoren od 5. do...

Javni poziv za sufinansiranje članarina za mlade sportiste otvoren od 5. do 15. jula

Odjeljenje za društvene djelatnosti u svrhu realizacije opštih ciljeva Programa razvoja sporta grada Banja Luka sa prioritetnim oblastima finansiranja za 2024. godinu raspisuje Javni poziv za učešće u realizaciji projekta “Sport dostupan djeci“ za 2024. godinu, koji podrazumijeva sufinansiranje članarina u klasifikovanim sportskim organizacijama I i II kategorije sportova.

Sportovi prve kategorije su: atletika, košarka, odbojka, plivanje, rukomet, fudbal, a druge kategorije su: boks, biciklizam, vaterpolo, gimnastika, kajak-kanu, karate, stoni tenis, tenis, džudo i šah.

Iz Odjeljenja obavještavaju sve klasifikovane sportske organizacije I i II kategorije sportova sa teritorije grada Banje Luke, da se prijave na navedeni javni poziv koji će biti otvoren u periodu od 5. do 15. jula 2024. godine.

Savjetnica gradonačelnika Mirna Savić Banjac je istakla da Grad već godinama u saradnji sa sportskim organizacijama koje na veoma kvalitetnom nivou rade sa mladim sportistima, realizuje ovaj projekat koji daje odlične rezultate. Ona je iskoristila priliku da pozove sve sportske organizacije, koje imaju pravo učešća u navedenom projektu, da se prijave na ovaj javni poziv i na taj način daju svoj dopirnos u realizaciji programskih ciljeva razvoja sporta Grada Banja Luka, odnosno uključivanja što većeg broja djece u sportske aktivnosti.

-Grad Banja Luka opredijeljen je i aktivno radi na tome da sport i sportske aktivnosti budu dostupne svima, a posebno najmlađim sugrađanima. Na ovaj način zapravo želimo da stimulišemo što više naših mališana da se bave sportom, te da na taj način razvijaju zdrave navike i uživaju u benefitima koje pruža fizička aktivnost – istakla je Savić-Banjac.

Prijave se podnose u zatvorenoj koverti, putem protokola u kancelariji broj 14 Gradske uprave (radnim danom od 8-15 časova) ili poštom na adresu: Grad Banja Luka, Gradska uprava, Odjeljenje za društvene djelatnosti, Trg srpskih vladara 1, 78000 Banja Luka, sa naznakom: „Prijava na Javni poziv za učešće u realizaciji projekta „Sport dostupan djeci“ u 2024. godini.

Za učešće u realizaciji projekta “Sport dostupan djeci“, odnosno sufinansiranju članarina za dvije najniže uzrasne kategorije koje se nalaze u sistemu takmičenja matičnog sportskog saveza, neophodno je podnijeti prijavu na javni poziv putem obrasca SČ – Sportske članarine – Zahtjev za učešće u realizaciji projekta “Sport dostupan djeci“, koji se može preuzeti na internet stranici Grada Banje Luke: www.banjaluka.rs.ba.

Projekat “Sport dostupan djeci“ sprovodiće se od mjeseca avgusta do decembra 2024. godine, a za ovu namjenu Grad Banja Luka je obezbijedio sredstva u ukupnom iznosu od 70.000,00 KM.

Javni poziv i obrazac preuzmite OVDJE.

 

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Banja Luka
clear sky
20.7 ° C
20.7 °
20.7 °
90 %
2.2kmh
9 %
uto
31 °
sri
26 °
čet
28 °
pet
29 °
sub
22 °

Posljednje