28.7 C
Banja Luka
Četvrtak, 20 Juna, 2024
HomeBANJALUKAInpektorat zabranio radove na kružnom toku kod Merkatora: Sve urađeno da se...

Inpektorat zabranio radove na kružnom toku kod Merkatora: Sve urađeno da se poruši

Republička urbanističko-građevinska inspekcija zabranila je radove na kružnom toku kod tržnog centar Merkator u Banjaluci jer Grad Banjaluka, koji je investitor, nije obezbijedio grđevinsku dozvolu, saznaje portal CAPITAL.

Takođe, iz Inspektorata su naredili da se sve što je do sada urađeno poruši, a da se zemljište vrati u prethodno stanje.

„Inspekcijskom kontrolom utvrđeno je da se sa izvođenjem radova otpočelo bez pribavljene građevinske dozvole, a inspektoru su na uvid predočeni samo Lokacijski uslovi izdati za rekonstrukciju saobraćajnice, a u svrhu formiranja kružnog toka saobraćaja, te druga prateća dokumentacija, ali bez građevinske dozvole“, kazali su u Inspektoratu RS za CAPITAL.

Zanimljivo, oni dodaju da je Gradu dostavljen zapisnik o kontroli i utvrđenim nepravilnostima, na šta oni nisu imali primjedbe.

„Rješenje o naloženim mjerama dostavljeno je Gradu Banjaluka, te je od strane nadležne inspekcije izvršeno i službeno obilježavanje izrečne mjere zabrane“, poručili su iz Inspektorata RS.

Podsjećamo, Inspektorat je i u oktobru prošle godine obustavio gradnju kružne raskrsnice u centru grada, kod gradske tržnice i zgrade „Ekvatora“ jer grad nije imao građevinsku dozvolu.

 

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Banja Luka
few clouds
28.7 ° C
28.7 °
28.7 °
43 %
2.1kmh
20 %
čet
33 °
pet
38 °
sub
32 °
ned
28 °
pon
29 °

Posljednje