24.7 C
Banja Luka
Subota, 20 Jula, 2024
HomeBANJALUKAI ove godine besplatni udžbenici za banjalučke osnovce, očuvani na poklon đacima...

I ove godine besplatni udžbenici za banjalučke osnovce, očuvani na poklon đacima u drugim opštinama

Zahvaljujući odgovornim učenicima banjalučkih osnovnih škola, koji su tokom protekle godine sačuvali udžbenike, djeca iz zainteresovanih lokalnih zajednica širom Republike Srpske već treću godinu zaredom dobiće na poklon očuvane komplete udžbenika, koji su prikupljeni iz 26 osnovnih škola.

Gradska uprava saopštila je da se svi roditelji zainteresovani za komplete očuvanih udžbenika, mogu javiti putem adrese elektronske pošte: besplatniudzbenici@banjaluka.rs.ba.

Naglašavaju da se već četvrtu godinu zaredom nastavljaju sistemske mjere podrške đacima i roditeljima, te će tako i ove godine učenici od petog do devetog razreda osnovnih škola sa područja grada za predstojeću školsku godinu od Grada dobiti besplatne udžbenike.

Inače, ovo je jedan od prvih poteza aktuelne gradske administracije na čelu sa gradonačelnikom Draško Stanivukovićem, uveden s ciljem veće podrške porodici, ali i veće podrške obrazovanju.

Imajući u vidu da je osnovno obrazovanje obavezno, te da je za komplete udžbenika potrebno izdvojiti i do 300 KM, Grad je preuzeo troškove nabavke udžbenika, a zahvaljujući ovoj odluci značajne uštede godišnje ostvari više hiljada đaka i njihovih porodica.

Na inicijativu gradonačelnika Stanivukovića, Banjaluka je bila prvi grad u Republici Srpskoj, koji je pokrenuo nabavku udžbenika, nakon čega su primjer našeg grada slijedile lokalne zajednice, koje su se odlučili na ovu mjeru, a to su Ribnik, Mrkonjić Grad, Prnjavor, Kostajnica i Bijeljina.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Banja Luka
overcast clouds
24.7 ° C
24.7 °
24.7 °
97 %
1.5kmh
93 %
sub
25 °
ned
32 °
pon
32 °
uto
33 °
sri
24 °

Posljednje