23.7 C
Banja Luka
Subota, 13 Aprila, 2024
HomeBANJALUKAGrmuša: Grad Banjaluka mora biti bolje vođen

Grmuša: Grad Banjaluka mora biti bolje vođen

Smatram da Grad Banjaluka mora biti bolje vođen. Tu nije riječ samo o jednom čovjeku, riječ je o cijelom sistemu: Skupštini Grada, skupštinskom rukovodstvu, svim odbornicima uključujući i mene lično, Gradonačelniku i Gradskoj upravi na svim nivoima.

Rekao je ovo za MojuHercegovinu potpredsjednik PDP-a i odbornik ove stranke u lokalnom parlamentu Milko Grmuša te dodao da je “daleko od istine sve svesti na pitanje jednog čovjeka, ko god da je u pitanju”.

– Moje čvrsto uvjerenje jeste da nam je potrebno snaženje institucija u Gradu, poboljšanje materijalnog položaja službenika i namještenika i zaposlenih u gradskim preduzećima i ustanovama, insistiranje na njihovoj odgovornosti i efikasnosti, eliminisanje iz sistema onih koji nemaju rezultate i strogo, ali baš strogo poštovanje zakona i procedura. Sve ovo su stvari koje se u Banjaluci izbjegavaju godinama, pa i decenijama. Kad to uradimo na red dolaze modernizacija i digitalizacija Gradske uprave, novi način gradnje, insistiranje na energetskoj održivosti, traženje novih mehanizama finansiranja kapitalnih komunalnih i infrastrukturnih projekata (poput zelenih obveznica), kao i novi način funkcionisanja gradskih preduzeća – poručio je, između ostalog, Grmuša.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Banja Luka
few clouds
23.7 ° C
23.7 °
23.7 °
51 %
1.5kmh
13 %
sub
22 °
ned
29 °
pon
27 °
uto
27 °
sri
5 °

Posljednje