8.7 C
Banja Luka
Nedjelja, 14 Aprila, 2024
HomeBANJALUKAGradonačelnik: Naš je cilj da izjednačimo cijene javnih i privatnih vrtića

Gradonačelnik: Naš je cilj da izjednačimo cijene javnih i privatnih vrtića

Komentarišući najave poskupljenja privatnih vrtića, gradonačelnik  Draško Stanivuković je istakao da će u narednom periodu analizirati šta se može uraditi po tom pitanju, te da je krajnji cilj da se izjednače cijene privatnih i javnih vrtića.

– Planiramo niz sastanaka sa predstavnicima privatnih vrtića kako bismo analizirali zbog čega dolazi do poskupljenja i koje su mjere koje mi kao Grad možemo preduzeti.

Stanivuković smatra da su najave povećanja cijena posljedica povećanja minimalna plata, te da privatni vrtići tim pokušavaju to da kompenzuju.

– Grad ne može da određuje cijene privatnih vrtića, ali je činjenica da vrtići poskupljuju te smo spremni da analziramo i vidimo šta je ono što mi možemo uraditi. Ova gradska administracija je prva koja je odlučila da subvencioniše privatne vrtiće, za šta mi izdvajamo nekoliko miliona KM, što je na godišnjem nivou značajan iznos za Grad – istakao je gradonačelnik.

Dodao je da je krajnji cilj ove gradske administracije da se izjednači cijena privatnih i javnih vrtića, kao i da, iako je put do toga dug, svako približavanje tom cilju je vid podrške roditeljima i olakšavanje djeci.

– Mi želimo da povećamo subvencije, ali povećanje sufinansiranja privatnih vrtića gubi smisao sve dok ti vrtići povećavaju svoje cijene i onda roditelji ostaju na istom – rekao je gradonačelnik.

Takođe, on je najavio rekonstrukciju postojećih i izgradnju novih vrtića u seoskim područjima grada.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Banja Luka
scattered clouds
8.7 ° C
8.7 °
8.7 °
73 %
2.2kmh
48 %
ned
29 °
pon
28 °
uto
18 °
sri
6 °
čet
11 °

Posljednje