12.7 C
Banja Luka
Petak, 19 Aprila, 2024
HomeBANJALUKAFotografi “pikirani” još u januaru

Fotografi “pikirani” još u januaru

Za maturu nije prerano ni u januaru. Barem tako misle banjalučki maturanti koji su već početkom godine počeli da rezervišu fotografisanje, čim su čuli datum proslave, otkriva za BL portal poznati fotograf Marko Turkeš.

“Sad polako završavamo maturske panoe, a kasnije nas čekaju mature. U suštini, kada su upitanju grupna fotografisanja, želje maturanata su uobičajene, a omiljene lokacije su pored Hrama Hrista Spasitelja, dvorišta škole i slično. Mada, ove godine neki su poželjeli da iskoristimo lijepo vrijeme i ljepotu gradske plaže u Srpskim toplicama”, priča Marko za BL portal.

Marko priznaje da su djevojke te koje više biraju da za matursko veče imaju i fotografa, ali mu se čini da se polako smanjuju neki posebni zahtjevi, od izbora lokacije, poza i slično.

“Nekad smo radili na dan mature fotografije djevojaka sa svečanim haljinama na konjima, što je fantastično, ali sada se manje traže neke posebne lokacije i atmosfera. Uglavnom se gleda da se svaki detalj uklopi, pa da i lokacija bude u skladu sa bojama haljine. Naravno, bilo je ranije i nekih zahtjeva za filterima, ali to, bar meni, niko više ne traži”, objašnjava Marko.

I u fotografskoj radnji “Jotić” ne kriju da se poslovi rezervišu još od početka godine, tako da su im termini poprilično popunjeni već sada.

“Što se tiče lokacija, trenutno nam najviše traže Staru Adu. Naravno uvijek se biraju Hram Hrista Spasitelja i Gospodska ulica. Nikada nisam imao neke posebne zahtjeve, bar za filtere na fotografijama. U suštini, svi koji se jave znaju kako radimo i zato su nas birali. Samo se nadam da će nas lijepo vrijeme poslužiti u maju kada se održavaju maturske večeri. Prošle godine, sjećam se, jedna škola nije ni stigla do hotela kako treba, prolom oblaka ih je praktično okupao, a toliko su se svi potrudili da sve bude savršeno”, priča Dragan Jotić za BL portal.

Što se cijene fotografisanja tiče, ona zavisi od dogovora i fotografa i broja sati. Tako maturant, u prosjeku, može da prođe i sa 20 maraka, a neki “ozbiljniji” aranžman košta i do 200 KM.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Banja Luka
broken clouds
12.7 ° C
12.7 °
12.7 °
53 %
1.2kmh
60 %
pet
13 °
sub
11 °
ned
5 °
pon
6 °
uto
6 °

Posljednje