22.7 C
Banja Luka
Ponedjeljak, 22 Jula, 2024
HomeBANJALUKADvije nagrade za Nevid Teatar na 10. Festivalu dječije umjetnosti u Sarajevu

Dvije nagrade za Nevid Teatar na 10. Festivalu dječije umjetnosti u Sarajevu

Predstava Nevid Teatra „Princeza Zlatka u kraljevstvu boja“, autora i reditelja Marka Dukića, osvojila je dvije nagrade na 10. Festivalu dječije umjetnosti, koji je održan od 3. do 7. maja u Sarajevu.

Stručni žiri odlučio je da nagradu za najbolji dramski tekst dodijeli Marku Dukiću za originalni tekst predstave „Princeza Zlatka u kraljevstvu boja“, dok je nagradu za najbolju glumicu osvojila Maja Vujanović za ulogu Princeze Zlatke.

Festival dječije umjetnosti (FEDU) je takmičarski festival dramskog, literarnog, muzičkog i likovnog karaktera na kojem se afirmiše stvaralaštvo za djecu ali i dječije stvaralaštvo i u kojem učestvuju autori iz regiona ali i učenici osnovnih škola iz Bosne i Hercegovine.

Interaktivna predstava za djecu i odrasle „Princeza Zlatka u kraljevstvu boja“, koja razara predrasude i uči nas bogatstvu raznolikosti, izvedena je 7. maja u JU Centar kulture i mladih Opštine Centar Sarajevo.

U predstavi igraju Maja Vujanović, Dejan Andrić i Marko Dukić. Kostimografkinje su Maja Mirković i Biljana Tegeltija Bojanić, koje su zajedno sa Đurđicom Bjelošević oblikovale i izradile rekvizitu. Koreograf scenskog pokreta je Marko Dukić, vajar saradnik Bojan Mikulić, dok su kostime izradile Jela Bošković i Ljiljana Šiniković.

Ovo je drugo učešće Nevid Teatra u takmičarskom programu FEDU-a.

Nagradu za najboljeg glumca 5. Festivala dječije umjetnosti u Sarajevu osvojili su neodvojivi i fantastični dvojac, Dejan Andrić i Marko Dukić za uloge Štuca i Muca u predstavi „Čudesni kontinenti“, autora i reditelja Marka Dukića.

Osim nagrada za originalni tekst i glumačkih nagrada, rad Nevid Teatra do sada je prepoznat i u kategorijama multimedije, kreativnosti, originalnosti, fantazije, kao i najbolje predstave po odluci dječijeg i stručnog žirija za predstavu „Pustolovine Boleta Komete”.

Višestruko nagrađivani autor iz Nevid Teatra Marko Dukić osvojio je i Zlatnu Žar pticu za ukupan umjetnički utisak s naglaskom na kreativnu i inovativnu animaciju za predstavu „Pustolovine Boleta Komete“ na 17. Međunarodnom Naj, naj, naj, festivalu u Zagrebu.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Banja Luka
clear sky
22.7 ° C
22.7 °
22.7 °
73 %
1.6kmh
9 %
pon
23 °
uto
31 °
sri
26 °
čet
28 °
pet
29 °

Posljednje