15.7 C
Banja Luka
Subota, 13 Aprila, 2024
HomeBANJALUKADrinićeva inicijativa u Narodnoj slupštini:: Glas naroda Javorana traži pripajanje Banjaluci

Drinićeva inicijativa u Narodnoj slupštini:: Glas naroda Javorana traži pripajanje Banjaluci

 Nacrt zakona o pripajanju dijela grada Zvornika opštini Lopare u Narodnoj skupštini Republike Srpske izazvao je podijeljena mišljenja, ali i otvorio nove ideje.

Poslanik PDP-a Nebojša Drinić  pozvao je izvršnu vlast da na isti način riješi i pitanje sela Javorani, koje teritorijalno pripada opštini Kneževo, ali mještani ovog sela ne mogu da organizuju život mimo Banjaluke.

– Više od 95 posto stanovnika Javorana, koje predvodi lokalni sveštenik, potpisalo je peticiju za pripajanje njihovog sela gradu Banjaluci, zbog maćehinskog odnosa opštinske vlasti Kneževa. Riječ je o 240 domaćinstava. Smatram da je ova inicijativa racionalna. Zato sam danas glas naroda ovog kraja u republičkom parlamentu , istakao je  Drinić.

Napomenuo je da će podržati i Nacrt zakona o pripajanju dijela grada Zvornika opštini Lopare.

– Na prvom mjestu svima nama treba da bude kvalitet života građana, apostrofirao je Drinić.

Ministarka uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Senka Jujić izrazila je spremnost da u narednom periodu organizuje sastanak sa predstavnicima sela Javorani, na kojem bi bilo riječi o njihovoj inicijativi.

„Radimo u skladu sa Zakonom o teritorialnoj organizaciji RS i Ustavom RS, a s ciljem poboljšanja uslova života građana. Spremni smo da u narednom periodu razgovaramo sa mještanima Javorana o njihovim problemima,  kazala je Jujić.

Podsjetila je da će, u skladu sa Nacrtom zakona o pripajanju dijela grada Zvornika opštini Lopare, biti pripojen dio naseljenog mjesta Kiseljak (mjesto Završje) na zvorničkom području, naseljenom mjestu Podgora na području Lopara.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Banja Luka
clear sky
15.7 ° C
15.7 °
15.7 °
68 %
2kmh
1 %
sub
15 °
ned
29 °
pon
27 °
uto
23 °
sri
4 °

Posljednje