22.7 C
Banja Luka
Utorak, 23 Jula, 2024
HomeBANJALUKADrinić se obrušio na UKC: Alkohola za djecu ima, lijekova nema

Drinić se obrušio na UKC: Alkohola za djecu ima, lijekova nema

Za klevetu u Republici Srpskoj krivično se odgovara. Osim ako klevećete na portaloidima nezavršenih političara. Čekamo najavljeni Zakon o medijima. Ali, to nije najveći problem. Teško bolesna djeca na UKC-u čekaju lijekove⁉

Napisao je ovo narodni poslanik Nebojša Drinić. komentarišući žalbe roditelja da na UKC ponovo nema lijekova, ovaj put na pedijatriji.

– Uopšte ne moram kriti identitet da bih skrenuo pažnju javnosti na sramotu – tešku bolest našeg zdravstvenog sistema, dok se naši ljekari bave organizovanjem žurki za maloljetnike uz alkohol i pjevačice lakih nota. Univerzitetski klinički centar Republike Srpske primjer je svega pogrešnog – poručio je Drinić.

On je istakao nekoliko, kako tvrdi, nedostataka UKC. Njegovu objavu prenosimo u cjelosti.

  1. NEDOSTATAK LIJEKOVA i medicinskih sredstava. Nedopustivo je da pacijenti, posebno deca, ostaju bez osnovnih lijekova. Ovo ugrožava njihovo zdravlje i živote, i zahtijeva hitnu pažnju i reakciju nadležnih.
  2. GARAŽA – KLIZIŠTE koja je koštala 45 miliona maraka i dalje klizi, i fizički i finansijski, što ukazuje na ozbiljne propuste u upravljanju projektima i trošenju javnih sredstava.
  3. BEZBJEDNOST koje nema. Nakon nekoliko tragičnih samoubistava pacijenata skokom kroz prozor, zakucavanje istih ekserima nije prihvatljivo rješenje.
  4. ETIKA koje nema. Nedopustivo je da se upravljanje UKC-om obavlja bez empatije i poštovanja Hipokratove zakletve. Upravljanje mora biti fokusirano na potrebe pacijenata, a ne na organizaciju, najblaže rečeno, neprikladnih aktivnosti.

– Eto vam istina. Čitajte sa lažnih profila – poručio je Drinić, aludirajući na priče da direktor UKC ima ljude koji vode desetine lažnih profila koji se bave uglavnom pohvalama njega i kritikama njegovih političkih protivnika

 

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Banja Luka
clear sky
22.7 ° C
22.7 °
22.7 °
73 %
1.6kmh
9 %
pon
23 °
uto
31 °
sri
26 °
čet
28 °
pet
29 °

Posljednje