13.7 C
Banja Luka
Subota, 25 Maja, 2024
HomeBANJALUKADrinić sa penzionerima iz Borika: Najstariji sugrađani zaslužuju bolji život

Drinić sa penzionerima iz Borika: Najstariji sugrađani zaslužuju bolji život

Penzioneri su decenijama gradili društvo i zbog toga moramo imati međugeneracijsku solidarnost. Za naše najstarije sugrađane obezbijedili smo besplatan prevoz, obezbijedićemo i kartice prijateljstva na osnovu kojih će imati popust pri kupovini hrane, lijekova, sredstava za higijenu, namještaja i robe široke potrošnje, rekao je narodni poslanik Nebojša Drinić, član Savjeta MZ Borik na današnjem sastanku sa penzionerima iz Borika.   

Mnogobrojni penzioneri iskazali su zahvalnost za postavljanje novih klupa u Boriku i rampe kod Sportske dvorane „Borik“ i brojne akcije koje je Drinić inicirao kao član Savjeta Mjesne zajednice Borik.

Nikad se više nije radilo na uređenjeu  Borika i zaista ovo naselje je poprimilo sasvim drugačiji, ljepši izgled. Postavljanjem česme u dvorištu Osnovne škole „Branko Ćopić“, novim košarkaškim terenom, vodilo se računa o djeci i mladima, a postavljanjem novih klupa i uređenjem zelenih površina nove generacije i Grad Banjaluka pokazuju brigu i o nama starijima, rekao je Vitomir Šajinović, penzioner iz Borika.

-Penzioneri zaslužuju bolji i kvalitetniji život odmah, a ne za 16 godina. Mi im ne možemo povećati penzije, jer to nije u našoj nadležnosti, ali im možemo rasteriti budžet doživotnim karticama za besplatan prevoz koje ćemo podijeliti povodom Dana grada i karticama prijateljstva. Pripremamo i Dnevni centar u Boriku u kojem će naši penzioneri imati svoj kutak u kojem će moći da popiju kafu, čaj, porazgovaraju i druže se uz šah, domine, naveo je Drinić.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Banja Luka
overcast clouds
13.7 ° C
13.7 °
13.7 °
88 %
1.6kmh
99 %
sub
22 °
ned
19 °
pon
23 °
uto
18 °
sri
16 °

Posljednje