13.7 C
Banja Luka
Subota, 25 Maja, 2024
HomeBANJALUKADraško Stanivuković: Subotička ulica je sada u potpuno novom ruhu VIDEO

Draško Stanivuković: Subotička ulica je sada u potpuno novom ruhu VIDEO

Banjalučki gradonačelnik Draško Stanivuković sa saradnicima obišao je danas Subotičku ulicu u naselju Šargovac. Ona je sada  rekonstruisana i u novom ruhu, a njenim  završetkom su značajno poboljšani uslovi života stanovnika ovog, jednog od najbrže rastućih naselja.

-Ovo smo čekali najmanje 20 godina da ova saobraćajnica dobije novo ruhu, novu infrastrukru, vodovde i kanalizacionu mrežu. Ovo je zaista od velikog značaja za ovo naselje, a na ovome se neće ni stati, u to sam sigurna, kazala je Slobodanka Marić, šlan Savjeta MZ Šargovac,  iskoristivši priliku da u ime svih mještana zahvali gradonačelniku na realizaciji još jednog projekta.

Riječ je o ulici kojoj je bila potrebna potpuna rekonstrukcija, rekao je prvi čovjek grada dodavši da se radi o voema važnom infrastrukturnom projektu.

-Na rekonstrukcija Subotičke ulice se dugo čekalo. Imali smo jednu ulicu koja nije bila dostojna ovako lijepih naselja, Šargovca i Drakulića i bilo je potrebno da izvršimo potpunu rekonstrukciju. Ona je podrazumijevala oborinsku i fekalnu kanalizaciju, vodovodnu mrežu i trotoare, kao i dvije trake sa punim profilom, gdje može da se odvija saobraćaj, kako za automobile tako i za javni prevo,  kazao je gradonačelnik.

Naglasio je i to kako su se tokom ovog projekta, ali i prije same realizacije susreli sa mnogim poteškoćama.

-Imali smo mnogo poteškoća, ali smo uspjeli da realizujemo ovaj projekat. Podsjećamo vas da smo predložili 1 milion KM da realizujemo ovaj putni pravac, a Skupštin Grada nas opet nije razumjela. Rekli su da nam ne treba toliki novac, da je za ovaj projekat dovoljno pola miliona KM. Kada smo ušli u radove, shvatili smo da je potrebno više od 1,4 miliona KM i da nam nedostaju sredstva u iznosu od oko 1 milion KM. Ipak, snalažljivi i u želji da uradimo najbolje za ljude, za mještane ovog dijela grada, mi smo našli potrebna sredstva, naglasio je Stanivuković najavivši nove planove u ovom naselju.

-Mi ćemo nastaviti dalje da radimo. Rekonstrukcijom ove ulice, svi objekti u blizini dodatno su dobili na vrijednosti. Sada se trudimo da obezbijedimo sredstva za nastavak ove saobraćajnice. Kada je riječ o trotoaru sa lijeve strane, narednih dana ćemo raspisati javnu nabavku kako bi već u ljeto krenuli sa izgradnjom trotoara. Moram da naglasim da nije bilo moguće realizovati ovaj dio projekta, jer je Skupština skinula sredstva. Nastavićemo dalje da radimo saobraćajnicu prema hotelu „Grand“,kazao je Stanivuković.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Banja Luka
overcast clouds
13.7 ° C
13.7 °
13.7 °
88 %
1.6kmh
99 %
sub
22 °
ned
19 °
pon
23 °
uto
18 °
sri
16 °

Posljednje