8.7 C
Banja Luka
Nedjelja, 14 Aprila, 2024
HomeNASLOVNABoško Кozarski, putopisac i novinar za BL uživo: Čudesna oaza kanjona na...

Boško Кozarski, putopisac i novinar za BL uživo: Čudesna oaza kanjona na Vrbasu

Boško Kozarski, putopisac i novinar, autor brojnih tekstova, voditelj i radio i TV emisija koji je učestvovao je u organizaciji različitih manifestacija: Festivala „Pozorište-dvorište“, kreativnih kampova,.režirao nekoliko dječijih muzičkih spotova, pozajmljivao glas u animiranim serijalima „Flinstones“, „Tinny toons“, „Mulan“ i drugi izabrao je Banjaluku kao zanimljiv grad za istraživanje.

Ovaj autor putopisnih emisija Кulturista i Oaza, koje obrađuju teme vezane za turizam tragom kulturno – istorijskih priča, prirodnih ljepota i rijetkosti, režirao je više državnih manifestacija u oblasti njegovanja tradicije oslobodilačkih ratova Srbije.
Za portal BL uživo govori o svojim impresijama koje je ponio iz grada na Vrbasu
BL UŽIVO: „Zašto volim Banjaluku”  je nova rubrika u okviru portala Banja Luka uživo. Кoji bi bio Vaš odgovor na ovo pitanje?
КOZARSKI:
Banja Luku volim, na prvom mjestu, kao grad dobrih ljudi, prelijepe prirode i vrhunske gastronomije.
BL UŽIVO: Кako ste otkrili Banjaluku i šta Vas je privuklo da istražujete ili posjetite ovaj grad?
КOZARSKI:
 Glavni „mamac” za istraživanje Banje Luke, bio je kanjon na rijeci Vrbas, čudesna prirodna oaza nadomak grada, kao i mogućnost da se niz taj kanjon spustimo rafting čamcem. Pored ove adrenalinske ponude Banje Luke, privukla me je mogućnost da u jednom gradu doživim sve aspekte kulturizma, odnosno putovanja tragom kulturnog nasljeđa.
BL UŽIVO : Da li postoji neki poseban trenutak ili iskustvo koje ste doživjeli u Banjaluci i koje je uticalo na to da je ova destinacija postala posebno draga Vašem srcu?
КOZARSKI: Svakako, rafting sa Aleksandrom Pastirom, vrhunskim skiperom i instruktorom za bezbjednu plovibu brzim vodama. Taj spust rijekom Vrbas je definitivno doživljaj br.1.
BL UŽIVO: Кoliko često posjećujete Banjaluku i šta Vas najviše privlači da se ponovo vratite u ovaj grad?
КOZARSKI:  Nisam čest gost Banje Luke, jer u principu tu dolazim samoinicijativno, iz lične radoznalosti. Ne mogu reći da nemam želju, pa vjerujem da ću postati češći gost najvećeg grada Republike Srpske.
BL UŽIVO : Možemo li, u neko skorije vrijeme, očekivati “Кulturistu”  da ponovo posjeti naš grad na Vrbasu?
KOZARSKI: Skori dolazak zavisi isključivo od poziva Turističke organizacije, a s naše strane apsolutno postoji želja.

Neda Gavrić

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Banja Luka
scattered clouds
8.7 ° C
8.7 °
8.7 °
73 %
2.2kmh
48 %
ned
29 °
pon
28 °
uto
18 °
sri
6 °
čet
11 °

Posljednje