8.7 C
Banja Luka
Nedjelja, 14 Aprila, 2024
HomeBANJALUKABolji uslovi za studente PMF-a: Adaptirana učionica za nastavu i projektne edukacije

Bolji uslovi za studente PMF-a: Adaptirana učionica za nastavu i projektne edukacije

Na Prirodno-matematičkom fakultetu (PMF) Univerziteta u Banjaluci danas je otvorena rekonstruisana učionica za nastavu i projektne edukacije, u okviru projekta “Dip grin ino” (DeepGreenInno), čiji je budžet 750.000 evra.

Dekan PMF-a Radoslav Dekić rekao je da su rekonstrukcijom učionice poboljšani uslovi za studiranje u ovoj visokoškolskoj ustanovi, te naglasio da je to putokaz za projektne aktivnosti u budućnosti.

-Imali smo podršku Univerziteta i Rektorata za sve naše projekte i nadam se da ćemo nastaviti projekte koji, osim naučnoistraživačkog rada i nabavke opreme, mogu rezultirati sanacijom prostora – rekao je Dekić novinarima u Banjaluci.

Rektor Univerziteta u Banjaluci Radoslav Gajanin istakao je da je PMF jedan od najaktivnijih članica Univerziteta kada je riječ o projektnim aktivnostima.

-Ovaj projekat je finansiran iz međunarodnih izvora i rezultat je opremanje multifunkcionalne učionice koja će služiti i kao trening centar, ali i kao učionica koju će koristiti nastavnici, saradnici i studenti – rekao je Gajanin i najavio da podrška neće izostati ni u narednom periodu.

Profesor Suzana Gotovac Atlagić navela je da je tim PMF-a prošle godine pripremio međunarodni projekat koji je i odobren.

-U okviru projekta imali smo određeni dio budžeta za adaptaciju prostora kako bi na što reprezentativniji način mogli da držimo treninge, radionice, seminare. Zbog toga smo se opredijelili za adaptaciju ove učionice koja je stara skoro 100 godina – navela je Atlagićeva.
Projekat je osmišljen i napisan na PMF-u, koji je i koordinator sa ukupno osam timova iz pet zemalja, ima za cilj promociju nauka o materijalima sa multidisciplinarnim pristupom.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Banja Luka
scattered clouds
8.7 ° C
8.7 °
8.7 °
73 %
2.2kmh
48 %
ned
29 °
pon
28 °
uto
18 °
sri
6 °
čet
11 °

Posljednje