23.7 C
Banja Luka
Subota, 13 Aprila, 2024
HomeBANJALUKABojan Kresojević:  Slučaj Banjica je za rubriku “Vjerovali ili ne" VIDEO

Bojan Kresojević:  Slučaj Banjica je za rubriku “Vjerovali ili ne” VIDEO

-Ovo što se danas dešava je za rubriku –„Vjerovali ili ne”. Odluka za rješavanje sistema Banjica ponovo je na dnevnom redu jer predsjednik Skupštine nije se udostojio da više od 12 dana potpiše odluku koja je usvojena 7. marta.

Poručio je ovo gradski menadžer Bojan Кresojević, pojasnivši da prema Zakonu o dugu i garancijama rok za dostavljanje odluke o kreditnom zaduženju Ministarstvu finansija na saglasnost je 10 dana od usvajanja, te da se zbog prekoračenja roka odluka mora ponovo usvajati.

-Ovo nije samo poniženje gradonačelnika ali i Skupštine Grada, ovo znači da smo izgubili mjesec dana, dragocjenih za rješavanje problema vodosnabdijevanja na Manjači. Već u maju možemo očekivati poteškoće sa vodosnabdijevanjem zbog suše, a zbog ovakvog postupka predsjednika Skupštine do maja je gotovo nemoguće završiti sve predviđene radove– kazao je Кresojević.

Gradski menadžer izrazio je nadu da će ova nepravda danas biti ispravljena, kao i da će odluka o porezu na nepokretnost dobiti podršku.

Кresojević se osvrnuo i na to što se već drugi put na dnevnom redu nije našla ni tačka o realokaciji sredstava, kojom bi bila obezbijeđena dodatna sredstva za  povećanje subvencija za djecu koja pohađaju privatne vrtiće.

 

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Banja Luka
clear sky
23.7 ° C
23.7 °
23.7 °
40 %
2.5kmh
10 %
sub
23 °
ned
29 °
pon
27 °
uto
27 °
sri
5 °

Posljednje